Zamujanje
Pozdravljeni,
v službi delam deljeni delovni čas. Zaradi narave dela, ne smem zapustiti delovnega procesa, dokler ne dobim menjave. Zadnje čase pa me zelo žuli pojav, ki je postal samoumeven v našem kolektivu. Zamujanje. Sodelavke me hodijo menjat obvezno od nekaj minut zamude, če imajo dober dan, pa do polnih 5, 6, 7 minut. Problem je vem, bizaren. Nočem biti malenkostna, nadrejenega sem o tem že obvestila, pa sem izpadla tečna, kajti edino jaz sem točna, pa naj še jaz zamujam. Mene pa to tako moti, je ura, ko naj bi šla domov, pa dobim novo nalogo, ki bi jo morala opraviti zamenjava. Pa jih naredim ravno v tistih nekaj minutah, dokler ne pride. Zmenjeno je tako, da si pišemo ure na 10 minut. Tako da si jaz pišem polno uro, te minute pa ne vem komu podarjam. Na mesec v 20 delovnih dneh je to 100 minut oz uro in pol nadure. Kakšen nasvet, kako se zaščitit, da nisem na udaru in mi ne rečejo na svidenje?
Pozdravljeni,
Vaš primer, po mojem mnenju, čudovito opisuje, trenutno stanje.
Večina tistih, ki dela slabše, drži za vrat manjšino, ki dela dobro, boljše. Žal kvaliteta opravljenega dela ni noben kriterij.
Če bi radi preživeli in obdržali službo, molčite in pustite, da se dogajanje odvija tako kot se je dosedaj in kot ga opisujete.
Daša Modic Gorjup
Torej, če sodelavka zamuja 5, 6, 7 minut, naj bi šla ta razlika meni v minus? Kaj pa če bi si jaz napisala 10 min čez uro, saj ona krši delovni proces in ne jaz. kakšno imam pravno podlago, če si dosledno pišem minute, ko končam z delom? Tega do sedaj nisem koristila, samo ko pa berem takšne nasvete, da naj nič ne storim, pa ne vem no… Kot da je edina pot zamujanje, pa ni tako. V JU, sem slišala, da nekje, kjer imajo kartice, tisti, ki zamudi, se mu odšteje cela ura. Torej si jaz lahko ali ne zaokrožim navzgor na 10 minut, če sodelovka zamuja? Zakaj bi si samo jaz zaokrožala navzdol.
Jaz uradno delam do 16h. Takrat ponavadi grem poročat šefu, in to vzame vsaj 10-15 minut. Včasih še več. Občasno se zgodi, da je kaj nujno za dokončat, in se potegne tudi kako uro več. Na srečo to ni pogosto.
Sem pač tak, da se zaradi tega ne sekiram preveč, razen če se mi kam zelo mudi.
Ker sem sam tudi rad točen, verjamem, da ti gredo sodelovke na živce.
Sam bi tako naredil.. ko zamudi več kot 5 minutk, bi ji rekel :”Lahko počakaš še 5 minutk, da si lahko pišem polnih 10 minutk.”
Pa naj ona/on sedaj čaka tebe, ti pa boš dobila izplačano kar ti pripada. Znaš pa ratati nepriljubljena zaradi tega. Tako da to pretehtaj pa pri sebi.
Forum je zaprt za komentiranje.