Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba o zaposlitvi med porodniško

Pogodba o zaposlitvi med porodniško

Pogodba o zaposlitvi v trenutnem podjetju se mi izteče en mesec po nastopu porodniške.

Po porodniški se bom najverjetneje zaposlila v drugem podjetju. Na območju, kjer živim, pri vlogi za vrtec dobiva s partnerjem več točk, če sva oba zaposlena.

Ali bi imelo podjetje, pri katerem bi se zaposlila, kaj dodatnih stroškov, če pogodbo o zaposlitvi sklenemo že februarja, ko se oddaja vloga za vrtec, namesto ob izteku moje porodniške in ali je to sploh možno.

Hvala in lep pozdrav

poročena sam sa državljanom slo državljanka sam bih zaposlena sem 3 meseca pri delodojalcu 3 meseca dali imam pravo na porodniško

Drugo podjetje bo imelo stroške celotnega regresa (če bi vam slučajno pripadal le sorazmeren del) in stroške celotnega dopusta (boste odsotni vse dni dopusta in ne le sorazmernega, on vas bo pa plačeval). Prav tako bo podjetje imelo stroške morebitne bolniške, če ostanete na njej po prenehanju porodniške.

Sicer pa sploh ni problema – kaj pa če bi bili zaposleni pri istem delodajalcu še naprej? Enako je, kot v tem primeru.

Vendar glede na to, da govorite, da se boste NAJVERJETNEJE zaposlili, dajte najprej uskladiti to, potem pa nadaljujte z datumi. Če ne boste imeli zaposlitve, pa takoj urediti stvari na zavod za zaposlovanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close