Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodbeno delo

pogodbeno delo

Zanime me, ali mi delodajalec mora že vnaprej in koliko vnaprej sporočit,
če mi pogodbe za določen čas( imam za 6 mesecev) ne bo podaljšal, gre se za javni sektor.

Hvala in LP

Natančneje ti bo odgovoril kdo drug, sam pa kar prični z iskanjem druge službe – če ti zdaj podaljšajo, ti bodo naslednjič morali dati pogodbo za nedoločen čas, kar se pa ne bo zgodilo (no, če bodo sprejete reforme delovne zakonodaje, ki predpisuje enotno pogodbo za nedoločen čas). Sicer pa sam veš, ali zgolj samo koga nadomeščaš ali je delovno mesto odprto samo zaradi trenutnega povečanega obsega dela.ipd. Če delaš zdravstvu, imaš še največ možnosti.

Ne. Pogodba za določen čas se izteče, kot vsaka druga pogodba, ko se izteče ne velja več in to je to.

Je pa tako za Vas kot za delodajalca pametno da te stvari dorečeta preden se pogodba izteče.

Delam v zdravstvu ja. Zakaj bi naj bilo še tu največ možnosti?
Zaradi povečanega obsega dela pa je bilo odprto del. mesto, vsaj tako piše
v pogodbi.

Lp

Hja, če delaš s pacienti, imaš bistveno več (največ)možnosti kot pisarniški delavec. Najbolje, da direkt vprašaš delodajalca. Če ti je pa neprijetno, skušaj sam oceniti stanje; je dela dovolj, ga ni, je naval dela mimo, gre za delo na projektu, se sodelavci bojijo za službe… Po hodnikih se govori marsikaj. Mogoče delodajalec še sam ne ve in bo ocenil, ali je potreba po tem delovnem mestu upravičena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close