Najdi forum

Mis

Pozdravljeni,

sem nekako v šoku in bi potrebovala vaše mnenje. V našem podjetju so uvedli skrivnostne nakupovalce, tako imenovane mystery shopperje. Ocenjuje vse sorte pri zaposlenem.
Dobila sem rezultat kjer sem bila zelo slabo ocenjena. Kritika je bila na osnovi moje osebnosti in ne dela…skratka zanima me ali me lahko na podlagi slabega rezultata odpustijo?
Ne bom pisala, da ni vse res, kar je napisal ampak to nobenega ne zanima. Ali bi bilo smiselno se pogovoriti z direktorjem, da se mu pove svojo plat zgodbe?

Hvala

Linda

Lahko odgovorite tudi meni?

Hvala

Linda

Dejstvo je, da bo neka osebnost z dobro karakteristiko pripomogla k rasti podjetja, ker se bodo ljudje radi vračali nazaj, še prišli.
Sama tu vidim možnost, če je že odpoved v igri, kot razlog nesposobnosti, ker mora vsak delavec svoje delo opravljati tudi strokovno. In pod strokovnost se ne štejejo izpadi ali moteče osebnostne lastnosti, katere kaže nek delavec in ne razlikuje, da če jih ima že doma v odnosih, da so dovoljene tudi v službenem času.
Sama delam v pisarni in včasih doživiš, da si vse drugo kot pa tisto, kar delaš, torej, psiholog, socialni delavec in še kaj tretjega. Človek je klical, ker je imel polno nekih pravnih postopkov na drugih organih in sem ga imela najprej na telefonu 20 minut. Seveda, bi kakšen objektivni naključni menil, da sem čvekala po telefonu in da itak nič ne delam. Ko sem tej stranki obrazložila, da bom stvar preverila in jo obvestila o tem, kam se lahko konkretno obrne, sem ga imela nato na telefonu še 45 minut. Ob tem pa goro dela. Ne glede na to, da si prijazen in ga usmerjaš v svoji izpovedi, kjer je zaznati kup krivice, ki se mu dogaja, ga pač ne moreš poslati nekam v tri krasne, ker ti krade čas, kritizira vse, kar mu pride pod roke in pač moraš ostati profesionalen in strokoven. In če bi ob tem kdo menil kot objektivni naključni opazovalec, da sem visela na telefonu eno uro, v ta namen narediš uradni zaznamek, kjer lahko opravičiš svoje dejanje “visenja” na telefonu. Je pa tudi res, da mi nestrokovnosti ali neprofesionalnosti ne bi mogli naprtiti, ker se ne spuščaš na nivo izjav, ki niso za nikamor, saj je človek na koncu izrazil veselje, da se je lahko nekomu izpovedal. Pa je zahteval tudi moje ime. Je potem podal na pisni odgovor tudi zahvalo za pomoč, čeprav sem ga pravzaprav samo poslušala in na diplomatski način le vztrajala pri svojih navedbah, kam se mora obrniti.
Kliče konkretno stranka v eni zadevi, ki je bila naša in je pač morala povedati vse in je pričakovala, da bom rešila njen problem, čeprav ne rešujem postopek, sem ji pač podala podatke, ki jih potrebuje in nasvet, kako naj postopa. Če bi jo odpikala, češ, saj imate podatke ali kako drugače osorno ravnala, bi pač dobila status neprijaznega uslužbenca, kjer nas oni plačujejo in vse ostalo, kar se na račun nas govori. Tako pa je spet povedala, da sem ji bila v veliko pomoč. Ker pač ljudje potrebujejo razumevanje, če tudi sam poveš, da razumeš situacijo, vendar podaš zraven še tisto, da težko sam kaj storiš, kar ni v tvoji moči.

Če se bojiš, ja, pojdi do direktorja, povej, kje so bile ključne točke, kar jim je šlo v nos in zakaj. Vendar ti priporočam, da se naučiš obvladovanja čustvenih izpadov, ker je nekaterim res zelo težko nekaj narediti, čeprav je to njegovo delo, sploh, če je na drugi strani zahtevna stranka. Tudi, če si doživela kakšno ponižanje, si moraš to zabeležiti ali pa takoj poklicati nadrejenega, zato da lahko opravičiš. In da tudi drugi spozna, če je temu res tako, da ni problem v tvojem značaju, ampak kje drugje.

Prekopirano iz Sodstva RS: http://www.sodisce.si/znanje/sodna_praksa/visje_del_in_soc_sodisce/40367/

Odpovedni razlog nesposobnosti je potrebno razlikovati od krivdnega razloga za odpoved pogodbe o zaposlitvi, pri katerem je poudarjen krivdni element pri kršitvi pogodbene ali druge obveznosti iz delovnega razmerja, medtem ko je pri nedoseganju pričakovanih rezultatov dela kot razlogu nesposobnosti bistvena nezmožnost oziroma premajhna zmožnost delavca za pravočasno, strokovno in kvalitetno opravljanje dela. V vsakem primeru posebej je potrebno presojati, ali je določeno ravnanje delavca rezultat njegove nezmožnosti za pravočasno, strokovno in kvalitetno opravljanje dela ali pa rezultat njegovega subjektivnega odnosa do izpolnjevanja pogodbenih oziroma drugih obveznosti iz delovnega razmerja.
Če delodajalec svojim delavcem dopušča ravnanja, ki niso v skladu z veljavnimi akti oziroma internimi pravili, zaradi teh ravnanj delavcem ne more utemeljeno odpovedati pogodbe o zaposlitvi, ne da bi jih prej jasno in nedvoumno seznanil s tem, da v bodoče takšnih ravnanj ne bo več dopuščal.
Poleg tega, ker praviš, da je zapisano to, kar ti očitajo, ti priporočam, če boš obrazlagala, da to tudi sama pisno sprovedeš. Ker ustno nič ne velja, kadar kaj uveljavljaš.

Se opravičujem. Stavek “Poleg tega, ker praviš, da je zapisano to, kar ti očitajo, ti priporočam, če boš obrazlagala, da to tudi sama pisno sprovedeš. Ker ustno nič ne velja, kadar kaj uveljavljaš.” spada pred opcijo Prekopirano.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close