Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Kršitve delodajalca

Kršitve delodajalca

Živjo!

Prosim za pomoč!

V podjetju, kjer sem bila zaposlena nismo dobivali nekaj mesecev plač, niti regresa za leto 2011. Precej nas je šlo na Zavod za zaposlovanje, denarja, ki nam ga dolgujejo, pa še nismo prejeli. Sedaj so ustanovili novo podjetje – vpis oddelitve s prevzemom.

V Ajpesu je pri opombah je navedeno:

Vrsta vpisa:vpis oddelitve s prevzemom
Opozorilo o pravicah upnikov:Upniki vseh družb, udeleženih pri razdelitvi, katerih terjatve so nastale pred to objavo vpisa razdelitve s prevzemom v sodni register, imajo pravico od teh družb zahtevati zavarovanje za svoje terjatve, če tako zavarovanje zahtevajo v šestih mesecih od dneva te objave. Upniki lahko to pravico uveljavljajo samo, če verjetno izkažejo, da je zaradi oddelitve s prevzemom ogrožena izpolnitev njihovih terjatev.

Kaj to pomeni za zaposlene? Bomo kdaj dočakali denar za nazaj? Zadnji odstavek ne razumem. 🙁

Naj povem, da se kršitve dogajajo že dlje časa, regresov že več let ni…

Gospa na Zavodu za zaposlovanje me je opozorila, da moram zadevo prijaviti na inšpektorat,- zanima me kakšen je postopek ter ali je prijava lahko anonimna?

Lepo prosim za pomoč.

Hvala, lp

NEIZPLAČAN REGRES 2010 IN 2012,2011 SE JE ZARAD INŠPEKCIJE MORAL IZPLAČAT,DELO NA ČRNO,NOBENE JUBILEJNE NAGRADE,ODPRAVNINE,NE PLAČUJE NADUR ,NE PRAZNIKOV IN NEDELJ,ČE PRAV JE NA PLAČILNI LISTI TO VSE PRIKAZANO.NAPRIMER MESEČNI URNIK JE OD 210-300UR AL ČEZ ,PLAČA PA ZAJAMČENA.DELAVCA SE LAHK ŽAL PA JE ČIST NORMALN,ZA INŠPEKCIJE SE POTEM URNIKI PRILAGAJAJO,DA NE GOVORIM O ZAOSTAJANJU PLAČ IN VSEM DRUGEM…ČISTA DISKRIMINACIJA,REČT PA NE SMEŠ TKO AL TKO NIČ,KER SI POTEM PRISILJEN DA MORAŠ ZAPUSTITI DELAVNO MESTO.GOVORIM O GOSTILNI JELEN,GOSTILNI NA KLANCU IN ORIGANO(namreč ist delodajalc).POTISNILI SO NAS ŽE ČIST NA ROB REVŠČINE.DELAVCI SMO ŽE ČIST OBUPANI KAJ BO Z NAMI,VSAK DAN PROSIŠ ZA SVOJ DENAR PA NČ,DELAŠ PA KOKR ČRNC,KO PRIDEŠ NA RAZGOVOR PA SAM OBLJUBE,VČASIH BI BILO BOLJŠ DA NAS POŠLJEJO VSE NA ZAVOD,KER SLABŠ NE MOR BIT

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close