Delo na 4h
Teoretično bi lahko, vendar so postopki vezani na te prehode po mojem mnenju zamudni za delodajalca, ki te ne bo prav lepo gledal, če si boš izmišljevala.
Če mene vprašaš – ki imam že nekaj kilometrine s podrejenimi na skrajšanem delovniku – je to moteče za delovni proces in tudi za samega delavca, ki koristi skrajšan delovnik. Ne razumem zakaj bi si izmišljevali. Prej ko slej take izmišljotine povzročijo splošno nezadovoljstvo in s tem presojo dane možnosti, slej ko prej nezadovoljstvu pritegnejo tudi taki, ki prav direktne izkušnje nimajo, vendar se bojijo te možnosti in rezultat je – ukinjena možnost. Pomisli malo, da je to pravica, ki smo jo dobili in če jo bomo izigravali, jo bodo kmalu odpravili in je naše hčere oz. naši otroci in zanamci ne bodo mogli več koristiti.
Odloči se in kar se odločiš furaj nekaj časa. Je pač moteče.
Pozdravljena,
načeloma se res lahko menjava število ur. To je tvoja pravica, v službi to morajo spoštovat. Tudi jaz sem mislila, da bom to menjava kakor bom čutila, da otrok potrebuje. Vendar so me v kadrovski opozorili, da morajo oni vsako menjavo posebej s posebnimi obrazci sporočat na zavod (zaradi zavarovanja, se mi zdi), za vsako menjavo je potrebno podpisat novo pogodbo oziroma vsaj aneks, vsakič moraš to posebej sporočat CSDju, pa še kaj bi se najbrž našlo. Tu gre tudi za vprašanje delovnega procesa. Vem, da pri nas bi v resnici delovni proces bil moten, če bi se jaz leto in pol vsak mesec menjavala količino delovnih ur na dan, ne da se planirat dela, še manj dopustov in nadomeščanj,.. Da povzamem – jaz sem začela s 4 urami, imela v planu kasneje podaljšat na 6 ur in potem seveda na 8 oziroma 12. Vendar pa so bile težave z otrokovo motoriko dolgotrajnejše, zato sem do 3. leta potem ves čas delala po 4 ur.
Predlagam ti, da razmisliš, zakaj bi menjava št. ur dan, kako bi to vplivalo na delo in koneckoncev na otroka.
Lucija
Lucija
Glasbena želja, ja, če jo otrok želi, dobi:-))
Lucija22, hvala.
Delam v proizvodnji, šef je rekel da zarad njega lahko delam kot želim:-))
Ker smo se odločili, da 1 leto še ne gre otrok v vrtec in bom jaz delala na 4h in jo bo takrat pazil mož,+tašča+moj oče , vsak malo in ker zaradi zdravja, starosti stršev sedaj ne vem kako bo vse skupaj se pač pozanimam, kajne.
Zato, če bi stvari laufale, bi mogoče prej šla na 8h, ampak če bi kaj vmes prišlo, bi mogla nazaj na 4h.
No, hvala:-))
Forum je zaprt za komentiranje.