Najdi forum

Dilema

Imam en velik problem, za katerega pa ne vem, kako ga rešiti.

Trenutno sem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje. Pred kratkim sem dobila službo za 4 ure, ki bi jo naj pričela v začetku septembra. Vse ok do tukaj.

Problem je v tem, da je partner dobil na drugem koncu Slovenije novo službo in bi se morala z njim preseliti. S tem se strinjam, vendar pa se bojim, kaj bo zdaj z mano, če to službo zavrnem? Do zdaj sem opravila zdravniški pregled, ki sem ga sama plačala. Pogodbe o zaposlitvi še nisem podpisala.

Ali lahko, če to službo zavrnem, dobim sankcije v smeri, da ne bom smela biti več prijavljena na Zavodu v svojem kraju ali izgubim pravico do socialne?

Če kdo kaj ve, bom mu zelo hvaležna.

Povej v bodoči službi, da se boš preselila na drugi konec Slovenije in ti bodo pripadali potni stroški do tja. Predvidevam, da bodo želeli oni odstopiti od pogodbe in ti v tem primeru službe ne boš zavrnila.
Na zavodu si lahko kot iskalec zaposlitve prijavljena v vsakem primeru, če pa zavrneš ponujeno službo, obstaja možnost, da ti preneha tudi pravica do denarnega nadomestila. .

Pa še to, zahtevaj povračilo stroškov zdravniškega pregleda, tega je po zakonu dolžan plačati delodajalec!

Pozdravljeni,

ali mi lahko prosim poveste naslednja dejstva:
– koliko je služba oddaljena od bivališča,
-ali ustreza vaši stopnji izobrazbe,
– ali je plača primerljiva s tisto, ki ste jo dobivali do sedaj.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close