Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev NI FER!!!!!!!

NI FER!!!!!!!

Kot zaposleni za nedoločen čas so mi nadrejeni dodelili dodatno delo, ker ga nihče drug na firmi ni želel opravljati. Na podlagi česa mi lahko to storijo, v pričakovanju, da JAZ pa to moram opravljati, kdo od ostalih (z isto izobrazbo kot jaz) pa lahko reče NE??? Ali smo res primorani vse požreti, da obdržimo službo?

Lp, Monika

Tupatam,

hvala za vprašanje.

Verjamem, da se vam dogaja krivica in ste upravičeno jezni, predlagam, da jezo uporabite v odnosu za postavljanje meja. Kdo pravi ali trdi, da morate to početi vi? Prepričan sem, da vam nihče ne more ukazovati, da opravljate nekaj, kar s pogodbo ni določeno oz. urejeno. To pa ne pomeni, da si nadrejeni ne more privoščiti neformalnih pritiskov, očitno si lahko (problem neučinkovitega vodenja), toda mejo postavlja naslovnik, tj. vi, ne glede na to, koliko krivice vam pritisk povzroča in kako neozaveščeni so nadrejeni.

Postavite se zase in recite NE, boste pa ja zase zahtevali več spoštovanja, tako kot ostali in potem se bo morda ekipa končno skupaj vsedla in bolj spoštljivo spregovorila o tem, kako si boste ta del razdelili.

Srečno!

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: edin.durakovic@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close