Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev POGODBA ZA DOLOČEN ČAS-KAJ SLEDI?

POGODBA ZA DOLOČEN ČAS-KAJ SLEDI?

Torej, moje vprašanje je sledeče. Zaposlena sem v podjetju, pri katerem sem sklenila pogodbo za 3 mesece. Drugi mesec mi pogodba poteče. Najbrž mi je ne bodo podaljšali, ker poslovodji ni po godu to, da imam previsoko izobrazbo za to delovno mesto, in glede tega so vedno očitki. Jaz osebno ne vidim težave v tem, kakšno izobrazbo imam in za kaj se še šolam, ker delam lahko čisto vse. Prejšnja poslovodja je pred 1 mesecem dobila odpoved zaradi mobinga, sedanja poslovodja je pa bila lansko leto obtožena mobinga s strani zaposlene (sicer v drugi poslovalnici, v drugem kraju). Mene pa zanima sledeče: v primeru, da mi pogodbe ne podaljšajo, ne morejo vzeti nove osebe (kolikor sem jaz seznanjena s tem), če navedejo razlog, da prejšnjemu delavcu niso podaljšali pogodbe zaradi zmanjšanja obsega dela. Vem pa, da že iščejo nekoga novega, saj je že nekaj ljudi prišlo s prošnjami. Torej; je delodajalec dolžan navesti, zakaj mi pogodbe ne podaljšajo? In ali se imam pravico pritožit, če mi je ne podaljšajo? Naj povem, da se tudi tokrat (ponovno) izvaja mobing. Kje lahko dobim te informacije, oz. če ve kdo, kje na spletu lahko najdem te odgovore v zakoniku?

Za vsak odgovor se že vnaprej zahvaljujem in vsem želim lep dan.

Pozdravljeni,

pogodba za določen čas preneha zaradi poteka časa, za katerega je bila sklenjena. Delodajalec ni dolžan navesti razloga, zakaj Vam je ne podaljša.
O zaposlitvi nekoga drugega na Vaše delovno mesto se znajo delodajalci “elegantno” izogniti. Če imate voljo in časa, se lahko ukvarjate tudi s tem. Priporočam Vam, da se raje posvetite iskanju nove zaposlitve.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close