Odpoved – sociala
Pozdravljeni,
Pred kratkim je situacija pripeljala do tega, da sem dal v podjetju odpoved. Odpoved sem dal zaradi nemogočih razmer, prisile nad opravljanjem nadur, prevelikega psihicnega pristiska, ki ga je delodajalec izvajal nad mano in podobnih zadev. Podjetje je moje usluge seveda krvavo potrebovalo ampak tako ni več šlo. Zadeva je končana in končno sem se nadihal.
Zanima pa me, če mi v tem primeru – po 11ih letih delovne dobe v kakšnem primeru pripada karkoli od državne podpore? Vem, da nisem bil odpuščen kot višek delovne sile in tako ne morem razmišljati o nekem državnem nadomestilu za iskanje nove službe ampak – je kje skrit kakšen scenarij po katerem pa mi le kaj pripada? Sužbo sicer iščem ampak trenutno nimam najboljših pogojev…
Hvala in lep pozdrav,
Peter
Če ste dali redno odpoved, potem vam nadomestilo za brezposelnost ne pripade. Če ste dali izredno odpoved, potem pa Vam to nadomestilo pripada.
Druga možnost je socialna pomoč, če ste do nje upravičeni. Najbolje, da greste na zavod, se dobite s svetovalcem, ki bo pogledal vašo situacijo in kaj se da narediti. Za socialno pomoč pa najbolje da se dogovorite za sestanek na CSD-ju…
Forum je zaprt za komentiranje.