Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prepozna prekinitev pogodbe za nedoločen čas

Prepozna prekinitev pogodbe za nedoločen čas

Pozdravljeni,

Rada bi vas prosila za nasvet glede določene zadeve, ki se mi je prejšnji teden zgodila v službi. V podjetju sem bila za določen čas zaposlena od od 26 septembra 2011 za 9 mesecev Pogodba je sestavljena tako, da se podaljša za nedoločen čas, če ni nobenih sprememb. Šefa sem v tedni pred iztekom pogodbe šla parkrat vprašati, kako in kaj, vendar nikoli ni bilo jasnega odgovora, ali se mi bo pogodba podaljšala ali ne, zato sem nehala spraševati in prejšnji torek, dan po izteku pogodbe, prišla v službo, kar je pomenilo, da se mi je pogodba avtomatsko podaljšala. V četrtek pa me pokliče šef – češ, da je pozabil, da imam pogodbo do 26. in ne do konca junija, in da imam dve možnosti, ali podpišem avtorsko pogodbo za nazaj, na dan 26. junija, ali pa mi v tem trenutku da odpoved, kar pomeni, da imam na podjetju še skupno 38 dni, ki pa zagotovo ne bodo prijetni, če se želim stvari iti na tak način. Sem rekla, da želim premisliti, in da mu dam odgovor naslednji dan, ni pustil. Sem rekla, da želim premisliti, in da mu povem čez 10 minut, je rekel NE, podpišeš ZDAJ ali pa ti dam v tem trenutku odpoved. In sem rekla OK. (Spustil me je iz pisarne za 5 minut, da sem preverila s tajnico in računovodkinjo, ali si lahko uredim obvezno zdravstveno zavarovanje za nazaj, potem sem pa morala podpisati pogodbo in napisati, da sem jo prejela 26. junija.

Naslednji dan sem imela ginekološki pregled, na katerem sem izvedela, da sem noseča. Grozna napaka torej, noseče ženske direktor ne sme odpustiti, ne? Vendar sem že podpisala pogodbo – zanima me, ali lahko v pravnem smislu SPLOH karkoli storim? Ali mi ostane samo možnost, da se v ponedeljek dogovorim za sestanek in ga prosim, če ponovno premisli glede na nove okoliščine?

Hvala lepa za pomoč in odgovor,
Izabela

Saj te ni odpustil, sama si podpisala odpoved. In glede na to, kako ti je zagrozil z neprijetnimi dnevi v firmi, ti misliš, da te po ponovno zaposlil? In to nosečo?
Vedno znova me čudi, kako se ljudje pustijo manipulirat in ustrahovat.
Žal nimaš česa več naredit tu, razen, če imaš dokaze, kake priče, ki bodo potrdile, da te je res izsiljeval in grozil in potem greš na sodišče izbijat tisto odpoved. Pa še tako ne vem….
Upaj samo, da te kdo drug zaposli nosečo (če se ne motim, moraš to delodajalcu takoj povedat, nisem pa prepričana), ali pa si sama omisli kakšen posel, ker zdaj ti niti nadomestilo na zavodu ne pripada, ker si sama dala odpoved.
Pa srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close