nadomestilo za brezposelnost
Pozdravljeni,
informativno me zanima ali je potrebno nadomestilo na brezposelnost vračati, če se oseba odjavi iz evidence brezposelnih, iz Zavoda za zaposlovanje.
Prosila bi tudi za kakšen nasvet glede mojega pripetljaja. Danes sem se šla vpisat na Zavod za zaposlovanje kot brezposelna oseba. Pogodba o zaposlitvi mi je potekla 31.5.2012, vednar imajo na zavodu zavedeno, da sem bila zaposlena do 30.4.2012. Torej me je delodajalec predčasno odjavil 1 mesec, saj sem bila maja še zaposlena. Kontaktirala sem delodajalca in mi je ta odvrnil, da bodo uredili zadevo, vendar v to dvomim. Torej zaslužene plače za mesec maj spoh ne bom dobila. Poleg tega sem zaradi delodajalčeve napake zamudila rok prijave na Zavodu za zaposlovanje in če delodajalec ne bo popravil podatke o resničnem roku, mi nadomestilo za brezposelnost ne pripada. Sama se gledeh vseh informacij zelo lovim, saj nimam nikakršnih izkušenj glede tega in bi vas prosila za kakšen nasvet.
Poleg tega nisem dobila lani regresa, prav tako tudi ne letošnje leto, čeprav mi pripada. Zaposleni smo delodajalca prijavili inšpekciji, vendar nam ta ni izplačal regresa, temveč je le plačal denarno kazen, ki so mu jo naložili.
Kam se lahko obrnem in kaj lahko storim?
Že v naprej se vam najlepše zahvaljujem.
Lp,
Klavdija
Kako je pa možno, da se nekoga odjavi iz zavarovanj kar tako, dela pa še kar naprej? Ali ni potrebno ob odjavi na ZZZS obrazcu priložiti tudi pogodbo, če je bila ta sklenjena za določen čas? Vsaj tako imam jaz v spominu.
To pomeni, da si delala pri delodajalcu 1 mesec na črno. Če pa te nekdo zaposli na črno oz. delaš brez prijave v zavarovanja, mislim, da po zakonu to pomeni, da si avtomatično zaposlen za nedoločen čas, če to ugotoviš in zahtevaš v nekem določenem roku. Upam,da ni ta rok že mimo. Predstavi to dejstvo delodajalcu, mogoče bo to pospešilo ‘urejanje’.
Forum je zaprt za komentiranje.