Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako se registrirati

kako se registrirati

Lp

Zanima me, kako naj registriram podjetje, da bom plačala toliko davka kolikor bom zaslužila oz. če ni posla da tudi ne plačuješ tega. Naj mi prosim kdo malo objasni. Razmišljala sem o popovdanskem s.p-ju. Ali je to primerno?

hvala za odgovore

Pozdravljeni,

želim le prosim preveriti, če sem Vas prav razumela.

Zanima Vas, kakšna razlika je v obdavčitvi med s.p. in d.o.o. oziroma, katera oblika je primernejša glede na stopnjo obdavčitve.
Ali sem Vas prav razumela.

Hvala in lep pozdrav,

Daša Modic Gorjup

res sem malo zakomplicirala 😀

Bom rekla takole:

Zadeva je taka, da bi se želela nečasa lotiti pa ni nujno, da bom tudi kaj zaslužila. Morda 0, morda 200 e, morda 300 e ali več. Ampak zadeva je v tem, da kaj če nebom zaslužila v štartu nič.
Sem študentka z idejo, ampak me skrbijo prispevki, ki me lahko doletijo v primeru, da ne zaslužim nič. Davek ni problem, ker če bo kaj prometa ga bom plačala.

Kako naj registriram firmo, da me to ne potopi?

hvala

Pozdravljeni,

V skladu s 4. členom Zakona o prispevkih za socialno varnost plačujejo zavezanci, ki nimajo plač, prispevek za obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje, prispevek za obvezno zdravstveno zavarovanje, prispevek za starševsko varstvo in prispevek za zaposlovanje od osnove, od katere plačujejo prispevek za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, do 15. dne v mesecu za pretekli mesec. Če zasebnik zaposluje delavce, mora kot delodajalec obračunati in plačati prispevke za delojemalca v rokih in na način, ki je določen za akontacijo dohodnine od dohodkov, od katerih se plačujejo prispevki za socialno varnost v skladu z drugim odstavkom 335. člena ZDavP-1.

Zasebniki plačujejo obveznosti iz naslova prispevkov za socialno varnost na prehodne račune davčnih uradov oziroma izpostav davčnih uradov v skladu s Pravilnikom o podračunih ter načinu plačevanja obveznih dajatev in drugih javnofinančnih prihodkov.

Dodajam še povezavi do, upam, da za Vas uporabnih spletnih strani:
http://www.informiran.si/portal.aspx?content=kako%20ustanoviti%20s.p.&showMenu=1&showRightFrame=1

http://bazaznanja.racunovodja.com/Samostojni_podjetnik#S.p._.22brez_prometa.22

Uspešno v nov dan,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close