Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali sem zaščiten med odpovednim rokom?

Ali sem zaščiten med odpovednim rokom?

V službi me šikanirajo, zasledujejo vsak moj gib in povsem očitno je, da se me hočejo znebiti. Ne bom o podrobnostih, hočem obdržati zdravje in čimprej zapustiti tega delodajalca.
Mi lahko kdo pove sledeče; če sam odpovem delovno razmerje in imam pogodbeni odpovedni rok dva meseca, ali mi lahko delodajalec med tem časom skuha redno ali izredno odpoved npr. iz krivdnih razlogov, ali sem med odpovednim rokom pred tem zaščiten?
Ali sme delodajalec zahtevati krajši odpovedni rok od pogodbenega?
Hvala vsem vnaprej!

1) Če daš sam odpoved ni z vidika pravic za zavodu za zaposlovanje nič drugače kot če dobiš odpoved iz krivdnega razloga, zato se ne sekiraj

2) z delodajalcem se lahko dogovorita za krajši odpovedni rok (tj. sporazumno prenehanje delovnega razmerja)

Galadriel, hvala ti za hiter odziv!
Pa vseeno nisem še dobil pravega odgovora, vem, da nimam pravic na Zavodu pri obeh primerih, gre samo za to, da raje sam dam odpoved zaradi bodočih delodajalcev. Torej bolj natančno, če dam odpoved, ali imam dva meseca “mir” iskati novo službo, ali mi vseeno lahko naprtijo kak krivdni razlog med tekom odpovednega roka?
Ne želim torej skrajšati odpovednega roka, delodajalec pa verjetno tudi ne sme krišiti tega pogodbenega člena?

to tudi mene zanima….

ce das sam odpoved, ali lahko delodajalec najde razlog (krivdni) in ali mu zakon to omogoca, da prekine odpovedn irok pred iztekom?

Pozdravljeni,

pri redni odpovedi pogodbe o zaposlitvi je dokončna sprememba delovnopravnega statusa delavca odložena do poteka odpovednega roka. Delodajalec in delavec sta dolžna upoštevati odpovedni rok, določen s pogodbo o zaposlitvi, pri izredni odpovedi pogodbe pa pogodba preneha brez odpovednega roka.

Glede na zgoraj navedeno ste z vložitvijo redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi varovani do poteka odpovednega roka.

Veliko uspeha,

Daša Modic Gorjup

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close