Vem, da je tako… ampak
Vem, da če je eden od staršev na bolniški zase, potem drug starš ne more dobiti bolniške za bolanega otroka… vendar smo zdaj pri nas v nori situaciji:
Mož je imel prometno nesrečo. Poškodovana noga. Vsak dan hodi na fizioterapije, pa še na kak pregled zraven. Kakorkoli, komaj sam sebe preklada naokrog.
Zdaj je sin čisto prehlajen, zjutraj je imel 37,1 vročine, mož prejle sporočil, da je zdajle že slabše in 37,7… Za danes je mož odpovedal fizioterapijo in bo s sinom doma, ker mali ni bil primeren za v vrtec. Kaj bomo pa za naprej?! Mož mora hoditi vsak dan v ZD, a naj bolanega otroka seboj vozi?! Bi rekla, da ne… Jaz pa kao ne morem dobiti bolniške za otroka, ker je že mož na bolniški… Drugega varstva nimamo. A se da kaj namutiti? Ker tole ni v redu…
Dopust ni namenjen za te primere!
In če ima otrok angino, bo doma 14 dni in potem še 1x ista vaja in lahko poletni/zimski dopust kar sanjaš.
Ene mate pa res bistroumne ideje, res!!!
Grem stavit, da ravno take, ki imate babi servis za vsako figo, dopusta koker želiš in nobenega zategnjenega šefa! Saj veš kaj pravijo : s polno ritjo,……..
Jaz sicer mislim, da bi tukaj morali upoštevati dejstvo, da mož ni sposoben skrbeti še za otroka. In da bi ti nega za otroka morala pripadati.
Je pa res, da je mene ravno teh norih kombinacij strah, zato vedno šparam dopust. Baje, da če sta dva otroka bolna, tudi samo en dobi bolniško. In zanimivo je, ko moraš z enim k pediatru – kam daš drugega? Partner vzame dopust…
Pediatrinja morda ne ve, da je oce na bolniski, ve pa zavod. In ko to ugotovi, se bolniska vraca. Zavod pac refundira bolnisko nego za otroka.
Ce dopust ni opcija, se vedno splaca prosit pediatra, da razlozi na visji distanci, kaj in kako. Odgovor se dobi v nekaj dnevih.
Seveda lahko prosis tudi svojo zdravnico za bolnisko zate, ki pa ni refundirana.
Kdor jezika spara, kruha strada.
Moj mož je dobil bolniško za hči – smo razložili situacijo – sama sem okrevala po urgentni operaciji – komaj iz bolnice, poleg še zbolela za virozo – z visoko temperaturo, bila noseča, hči pa je bilo potrebno tudi peljati na infekcijsko ipd. Jaz tega niti pod razno ne bi mogla, pediatrinja ni nič komplicirala…
Vendar se strinjam z zgoraj navedenim, da če se da, ne jemati dopusta. Mi tudi nimamo nobenega babi servisa, zato bi lahko hitro skurili ves dopust…
Stara tema, pa moram vseeno dodat tole….
Jaz na porodniški z doječim dojenčkom. Dobim močno infekcijo zaradi katere nisem mogla niti iz postelje vstat 2 dni kaj šele dojenčka dvignit. Še en teden po tem sem komaj roke in noge lahko premikala. Oče NE dobi bolniške! Uradna razlaga: saj sem jaz na porodniški zaradi dojenčka torej ne more bit oče! Me pokličejo po enem tednu iz infekcijkse klinike in mi povedo kakšna infekcija je bila in da NIKAKOR ne smem med ljudi (če delam v pisarni vsaj en mesec, če bi delala z živili vsaj dva meseca). In jim povem da sem tako in tako na porodniški a da imam doma dojenčka in še dva otroka ter seveda moža – če je stvar tako kužna so seveda vsi v nevarnosti, predvsem dojenček, ki se je še dojil! in sva bila stalno v kontaktu! In odgovor te ženske: ja, no, kle pa nimamo kaj naredit – če zboli pač zboli. Kasneje sem se pozanimala in če bi v resnici naš dojenček dobil to bolezen bi bilo lahko še hujše.
jupi a ne 🙁
Ali kot pravi pregovor: Šparat je treba – pa naj stane kar hoče!
Forum je zaprt za komentiranje.