Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved pogodbe o zaposlitvi po porodniški

odpoved pogodbe o zaposlitvi po porodniški

Pozdravljeni!

Do konca oktobra 2012 bom na porodniški, vendar pa sem bila že obveščena, da bom ostala brez zaposlitve, ker bodo zaradi nerentabilnosti zaprli enoto, kjer sem zaposlena, tako, da sem formalno za ta čas premeščena v drugo enoto istega podjetja. Zaposlena sem za nedoločen čas, zato me zanima, koliko dopusta mi pripada za leto 2012, ali je kaj vezan na to, da fizično ne bom prisotna 6 mesecev? Ali mi morajo po pretečeni porodniški upoštevati še odpovedni rok in kako je s tem, če jaz prinesem potrdilo, da še dojim? Kolikšna odpravnina mi pripada, glede na to, da bom konec leta pri tem delodajalcu zaposlena 4,5 let?

Hvala za odgovor!

jaz imam ravno takšen problem in bi prosila za odgovor na vsa ta vprašanja in še na dodatno – moja porodniška se izteče sredi julija, kakšna je odpravnina glede na to da imam pri tem delodajalcu 18 let delovne dobe, kako z dopustom in odpovednim rokom in še to – kako je s tem, ko smo mamice po porodniški “zaščitene še en mesec” in bi morala ta mesec dejansko delati – ali mi takoj ko preteče porodniška, začne teči odpoved ? kaj pa primer “na čakanju”- ali mi je delodajalec dolžan ponuditi to možnost in koliko časa to traja in kakšno nadomestilo se dobi v tem času?

hvala in prosim za odgovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close