Nadomestilo pri bolniški nad 30 dni – 90% ali 80%
Nadomestilo znaša:
– 100% osnove ob zadržanosti od dela zaradi poklicne bolezni, poškodbe pri delu, presaditve živega tkiva in organov v korist druge osebe, posledic dajanja krvi ter izolacije, ki jo odredi
zdravnik;
– 90% osnove ob zadržanosti od dela zaradi bolezni;
– 80% osnove ob zadržanosti od dela zaradi poškodb izven dela, nege družinskega člana in spremstva, ki ga odredi zdravnik.
Je omejitev, da nadomestilo ne sme biti višje, kot pa če bi delal.[/quote]
če vpišeš not znesek ja…. kar pa ni mus…..
kaj pa oni vejo, koliko bi zaslužil, če bi delal….[/quote]
A tolk pa nisi, da bi si predstavljala kakšno s…. bi imelo podjetje ob morebitni kontroli , npr. Dursa? Za tistih nekaj fičnikov razlike, bi bilo treba doplačati davek od dohodkov pravnih oseb + obresti + morebitno kazen, obračun delavcu bi bilo treba popraviti, delavec pa bi moral doplačati dohodnino++++. Ne bi rekla, da se splača. Pa da o poštenosti sploh ne govorim, zgleda, da si od une sorte, ki se malo znajde.
če vpišeš not znesek ja…. kar pa ni mus…..
kaj pa oni vejo, koliko bi zaslužil, če bi delal….[/quote]
A tolk pa nisi, da bi si predstavljala kakšno s…. bi imelo podjetje ob morebitni kontroli , npr. Dursa? Za tistih nekaj fičnikov razlike, bi bilo treba doplačati davek od dohodkov pravnih oseb + obresti + morebitno kazen, obračun delavcu bi bilo treba popraviti, delavec pa bi moral doplačati dohodnino++++. Ne bi rekla, da se splača. Pa da o poštenosti sploh ne govorim, zgleda, da si od une sorte, ki se malo znajde.[/quote]
hja. odgovornost bo pač na strani računovodskega servisa, ki nam to dela… ni to moja stvar… sem se enkrat malo pobunila v tej smeri, pa me itak niso upoštevali.
durs nas je pa že trikrat kompletno premetal, pa še ni našel napake pri nas…
mi pa ni jasno, po kaki logiki bi moral delavec doplačat dohodnino, če bi mu ti nižala nadomestilo od plače….
sploh pa bi v prvi vrsti durs moral znat izračunat naše plače. ni problem, delavcu nabijem take in onake dodatke pri delu, ki jih imamo v pravilniku opredeljene (delo z nevarnimi snovmi, delo pod nevarnimi pogoji….) da komot prikažem več…
sicer pa, kdo pa misliš, da je bil ogoljufan?
delavcu je obračunana bolniška na podlagi dejansko odtegnjenega prispevka. plačal je lahko, koristit pa ne bi smel?
Forum je zaprt za komentiranje.