Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Tožba delavca??

Tožba delavca??

Pozdravljeni.
Imam problem z delodajalcem in seveda se gre za denar. Delal sem v nemčiji elektromontaža (na pogodbi piše 40ur na teden, torej 8 ur na dan) in piše še, da je plača 800€. Na razgovoru mi je rekel, da je plača 1400€ in da tako piše samo zaradi davkov. Delal sem po 13, 14 ur (tudi ob sobotah). Imel sem 6,5€ na uro.V 2 tednih sem naredil preko 170ur. Ko je prišla plača je bilo samo 850€. Ni dal dnevnic, ni plačal nad ur.
Zdaj me samo zanima, da če ga bom tožil, bom dobil tožbo?

Lep pozdrav!

SE OPRAVIČUJEM SEM SE ZMOTIL V NASLOVU!!!! 🙂

Mislim, da velja to kar piše v pogodbi. Reče lahko kar hoče, velja pa to kar je napisano. Seveda pa se lahko obrneš na delovno inšpekcijo anonimno in vprašaš kakšne pravice imaš.

Hvala za odgovor 🙂
Sem se malo pozanimal o njem in baje je že enkrat dobil kazen od inšpekcije 20.000€.
Kaj pa, če ga še jaz prijavim, potem dobim denar ki mi pripada ali lahko na ves denar pozabim?

Lep pozdrav!

Če ni konkretnih izkazov, ne boste nič rešili na sodišču. Pogodba in ostali akti veljajo, ustno ne velja. Mogoče bi lahko kaj dokazovali, če bi imeli evidentiranje prisotnosti skozi kakšen program. Skratka, če ni dokazov, potem nič ne bo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close