Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev malica,12 urni počitek….

malica,12 urni počitek….

zaposlena v večjem trgovskem centru pa me zanima od kje hudiča si jemljejo pravico, da nam kratijo vse naše pravice..

malice nam pripadajo a ne? pri nas ni tako 5-10minut na dan ali pa nič.
12 urni počitek? ga nimam v 14 dneh niti enkrat
en dan prosto v tednu? na tri tedne 1 dan, če imaš srečo še en dan ampak za tisti dan ti vzamejo ure.
nadurno delo?? non stop teh ur ni potem nikjer..
nedelje? vse delovne! plača pa enaka če jih delaš ali ne!
inventura? obvezna, ki se vedno izvaja med prazniki pa zopet ne plača, za tisti dan ne dobiš ne malice plačane in ne potnih stroškov..
še in še bi lahko pisla.. klicali smo anonimno na inšpektorat pa ni odgovora. potem dali smo prijavo na inšpektorat pa tudi ni bilo odgovora (ni bilo več anonimno).. pisali na pop tv pa ni odziva..obrnili na sindikat pa ni odziva… torej ta naš delodajalec eden največjih trgovcev ima tako zaledje in tako podporo pri vseh da nas lahko takole zajebava in dela vse mimo zakonov

Še malo težite po medijih, inšpektoratu. Bodo tudi tam naprej malo bolj reagirali, da sami pridobijo informacije. Ker mislim da, če se podajo prijave, tako na inšpektorat kot na medije, da tudi sami potrebujejo kakšen čas, da sami pridobijo kakšne informacije, predno podajo kakšen odgovor tako na inšpektoratu kot na medijih.
Sem že nekomu odgovorila, ko piše o znižanju plač in se ne strinjajo, ampak, če se delavci ne znate enotno združiti in temu narediti konec v skupni moči, potem bom še enkrat rekla, da je že Cankar rekel, da je slovenski narod pač hlapčevski. Zato pa gre vse v maloro. In delodajalci držijo vse v šahtu in z vajetmi, tudi s kršitvenimi pogoji.
Dokler bomo delavci delodajalcem popuščali za vse njihove vragolije, ki jim dovolijo pometanje za njihove velike zaslužke in zaslužke malim ljudem (delavcem), bo tako kot je.Ne delam sicer v tovrstni panogi, vendar tako je – sedaj, ko vedo, da lahko žugajo zaradi krize z odpovedmi, bo delavec pač naredil vse, samo, da ne dobi odpovedi. Ampak, tudi to je treba preseči in dati delodajalcu vedeti, da tako pač ne gre. In dokler bo tako, bo šlo še veliko firm v stečaj in bo še več odpuščanj tudi iz poslovnih razlogov.
In dokler bomo delavci tiho, do takrat bo tako.

Zategovanje pasu se bo tako poznalo pri mali raji, pri koritih vrhov pa ne šparajo tudi pri dobesednih koritih, kamor pašejo rože.

Koliko vam je še potrebnega, da boste še požirali, predno se boste uprli? Verjetno še kakšnih 387 miljonov grkom, da vam bo naša država spet rekla, da nima denarja. Pa o raznih projektih, kjer so izplačani tisoči ali miljoni, ko nato projekt sameva. Da se vidi razkoš, čeprav je investicija vržena stran. Sedaj še združevanje institucij, kjer bo spet izpadlo samo to, da so zmanjšali nekaj ministrov, kar pa bo seveda dodalo dodatne stroške zaradi posledične odločitve. Bistvo je samo, da se teoretično vidi, pa ni pomembno, ali boste morali kot mali državljani za ta namen piti našo čisto vodo iz mlake, ki bo zastonj ali jesti ostanke, ki jih bo raja pustila za prašiče.

Verjetno še ni tako hudo, da bi se delavci dokončno uprli velikemu rajonu, ki na mali raji bogati. Kjer vam nič ne pomaga, če nato samo bentite in nič za to ne storite, da bi vam bilo bolje.

prav imaš.. to jaz govorim že ves čas. Pa kaj ko se vsi bojijo. Sem prvič zaropotala premestitev na drugo mesto, sem drugič premestitev na drugo delovno mesto… Tdaj sem pod drobnogledom in samo čakajo eno mojo napako. Ko sem jih vsaj nekaj prepričala s tem da jim je že res film poknu pa smo dali stvari naprej.. Na inšpektorat najprej anonimno, potem še enkrat s podpisom, obrnili na sidnikat pa ne enkrat večkrat ampak dokler ti tam povejo da smo lahko srečni, da imamo službo vemo da od njih naj ne pričakujemo ničesar, smo pisali v medije, enkrat, dvakrat, trikrat… zgodilo se ni nič.. Pač to ni merkator, ki je aktualen še od jankoviča.. Je spar res tako močen, da ima vse pod vplivom?

Ja lahko pošljem vse skupaj v pm in grem na zavod, kjer bom ravno zako životarila.. ampak meni to ni rešitev..

Pri privatniku je isto – cele dneve, vikende, tudi nedelje, plače nižajo,.. buniti nikakor, ker dobiš knjigo. Pa so vsi tiho, kljub žalitvam, ogromno dela,…
Ja, ena raja je še premalo v dreku.
Inšpekcije pa – ne naredijo res ničesar, medije klicat . kdo bo javno priznal kaj, če se boji za službo? Obup, in država ves tak vodstveni kader podpira!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close