Za Barco!
Za leto 2011 ti je pripadalo, ker si delala manj kot 6 mesecev (predvidevam, da pred 1.9.nisi bila zaposlena oz. ni bila menjava službe brez prekinitve) 9/12 regresa.
Za leto 2012 pa, ker boš v delovnem razmerju do 31.8., ti pripada celoten regres (pomembno je trajanje delovnega razmerja in ne dejanska prisotnost v službi).
Prav tako predvidevam, da delaš v JS, v šolstvu, regres znaša za 2011 in za 2012 po 692 € letno.
Avgust je bil pri tebi pester :)))
Najlepša hvala ti! Ja, za lani sem dobila cel regres, ker sem bila že tudi zaposlena v tej službi! Zanimalo me je le za letos. Zdaj pa me zanima še nekaj! Če npr. septembra prekinem porodniško in grem nazaj sem delat, ali me “morajo” zaposliti za nedoločen čas (potem sem tu že dve leti), glede na to, da pogodba ni bila prekinjena. V bistvu imam pogodbo zdaj do 31. 8. in če bi me vzeli s 1. 9. nazaj bi bilo že tretje leto? Tu porodniška igra kako vlogo ali ne, saj se šteje, da sem v delovnem razmerju, čeprav sem na porodniški, ali?
Vem, da sem zdaj vse skupaj malo zakomplicirala, ampak te stvari mi niso preveč jasne.
Najlepša hvala ti! Ja, za lani sem dobila cel regres, ker sem bila že tudi zaposlena v tej službi! Zanimalo me je le za letos. Zdaj pa me zanima še nekaj! Če npr. septembra prekinem porodniško in grem nazaj sem delat, ali me “morajo” zaposliti za nedoločen čas (potem sem tu že dve leti), glede na to, da pogodba ni bila prekinjena. V bistvu imam pogodbo zdaj do 31. 8. in če bi me vzeli s 1. 9. nazaj bi bilo že tretje leto? Tu porodniška igra kako vlogo ali ne, saj se šteje, da sem v delovnem razmerju, čeprav sem na porodniški, ali?
Vem, da sem zdaj vse skupaj malo zakomplicirala, ampak te stvari mi niso preveč jasne.
Ne vem, kaj govori vaša Panožna kolektivna pogodba o “veriženju” zaposlitev.
Vem, da nekatere PKP v JS dopuščajo projektno zaposlitev, torej delo za večletni projekt (do 5 let) in so še vedno lahko pogodbe za določen čas.
Problem je namreč, da ZDR govori
2. člen
(urejanje delovnih razmerij)
Če ni s posebnim zakonom drugače določeno, ureja ta zakon tudi delovna razmerja delavcev, zaposlenih v državnih organih, lokalnih skupnostih in v zavodih, drugih organizacijah ter zasebnikih, ki opravljajo javno službo.
in je s tem dopuščeno, da je daljše zaposlovanje za določen čas urejeno v kakem drugem posebnem zakonu 🙁
Ta člen je npr.tudi osnova, da Intervencijski zakon “pohodi” ZDR in je višina regresa za JS nižja, kot pa je določeno v ZDR (minimalna plača).
Forum je zaprt za komentiranje.