Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pogodba o zaposlitvi-sklenjena z neustrezno izobrazbo- lahko razveljavitev?

pogodba o zaposlitvi-sklenjena z neustrezno izobrazbo- lahko razveljavitev?

Delodajalec je z menoj sklenil pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas in sicer za delovno mesto, katerega opravljam, nimam pa zanj ustrezne izobrazbe.

Za to delovno mesto, katero je napisano v pogodbi o zapolitvi, je potrebno določeno strokovno znanje (srednje šolska izobrazba) in ga nekdo zunaj te stroke ne more opravljati (ne rabim pa npr licence za to).

Moja trenutna zaključena izobrazba je čisto nekaj drugega in nima veze z nazivom delovnega mesta v pogodbi.

Sicer končujem visokošolsko izobrazbo te strokovne smeri, vendar moj delodajalec nima potrebe po diplomiranem kadru, dovolj mu je nekdo s srednješolsko izobrazbo.

Da gremo v tak podpis pogodbe je bil skupen dogovor. Trenutno imamo neke inšpektorske preglede znotraj podjetja in bojim se, da se bo kdo spotaknil ob mojo podgbo.

Se lahko pogodba zaradi tega razveljavi, postane nična?

Lep pozdrav.

če sta se z delodajalcem strinjala, da je on zadovoljen s tvojim delom, naj bi bilo O-K., če pa je bil kakšen javni razpis, pa se izkaže , da nimaš pravih pogojev za zaposlitev, pa lahko nastanejo težave.
Mal me pa mede-neke inšpekcijske preglede??? Ali je bila kakšna prijava??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close