Pogodba o delu – NUJNO!
Pozdravljeni!
Morebitni delodajalec bi me rad zaposlil preko s.p.-ja, ki ga pa nimam. Precej jasno mi je namignil, da je to eden izmed pogojev, če bi želela delati zanj in ker me je delo res pritegnilo, me zanima, če obstaja kaj drugega, kar bi bilo zanj pribl. tako ugodno in varno – naj bi imel slabe izkušnje in bodočim zaposlenim ne zaupa več. Jah, jaz pa ne bi rada odpirala s.p. ja in imela nepotrebnih stroškov, niti nimam denarja, niti si ne upam – kdo ve kaj bo čez mesec ali dva.
OK, našla sem avtorsko pogodbo in podjemno pogodbo – obstaja še kaj drugega na tak način?
Prebrala sem, da je za delodajalca bistveno boljša avtorska, a nisem povsem prepričana, če bi delo lahko uvrstila v eno od kategorij.
Zelo bi bila vesela, če bi mi lahko kdo pomagal še s kako idejo, kaj narediti, da bo volk sit in koza cela. 🙂
Hvala!
Bom samo malo razmišljala…mislim, da drugega ( kot avtorska in podjemna) žal ni. In delodajalcu je v interesu imeti s.p. ker ni bolniških( če zboliš ni denarja), regresa, lahko ti od danes do jutri reče adijo. In jaz bi bežala od takšnih delodajalcev, ki hočejo s. p. Razen, če ga dobro poznaš in bi bilo plačilo super, pa vsaj sigurno leto dni. (če redno plačuje, lahko po letu dni tudi zapreš ali pa vmes celo najdeš še druge stranke) Itak minimalni stroški so okoli 500 evrov z vsem skupaj.
NO, vezati se z s. p. samo na enega delodajalca danes ni varno. Kaj pa,če ne plača par mesecev? Stroški pa so vsak mesec, žal.
Forum je zaprt za komentiranje.