Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev denarno nadomestilo za čas brezposelnosti in popoldanski s.p.

denarno nadomestilo za čas brezposelnosti in popoldanski s.p.

Pozdravljeni,
tale tema je sicer že bila odprta v forumu starševski čvek pa mislim, da bolj spada sem.
že pred nekaj časa je firma, v kateri delam, prišla v težko situacijo. Ker nisem človek, ki bi se usedel in čakal konec sveta, sem v letu 2011 odprla popoldanski s.p. Zdaj bom v kratkem res dobila odpoved. Zanima me, kako je z denarnim nadomestilom za brezposelnost. Po mojih informacijah je precej prepuščeno svetovalkam za zaposlovanje, kako tolmačijo zadeve. Po nekaterih informacijah mi nadomestilo pripada kljub popoldanskemu s.p., po drugi naj bi pač popoldanski s.p. spremenila v “normalnega”. Meni pa moj s.p. še ne zagotavlja preživetja, nasprotno, še vedno iz svoje plače financiram s.p. :/ (reklama, ipd..) človek pač na dveh stolih ne more uspešno sedet. Čas prejemanja nadomestila bi izkoristila za popoln zagon s.p. tako da bi v kratkem od tega lahko živela.
Prosim za kakšen strokoven odgovor, ker so informacije “iz prve roke” zelo zelo zelo različne.
hvala.

Torej, razlaga iz prve roke!
Ne moreš se prijavit na zavod, če imaš odprt s.p. – ni pomembno ali si plačuješ polne prispevke ali je to samo popoldanski s.p.
Svetujem ti, da urediš izbris iz Ajpesa sedaj, ko si v odpovednem roku. Ker če ga boš zaprla po prenehanju delovnega razmerja, te bo DURS terjal za plačilo polnih prispevkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close