prenos nadomestila za brezposelnost iz tujine v Slovenijo
Pozdravljeni!
Zadeva je taka: iz Luksemburga se selim nazaj v Slovenijo. V inštituciji EU sem bila zaposlena 8 mesecev, zavarovana pa sem bila po luksemburški nacionalni shemi socialnega varstva. Vložila sem zahtevo za prenos pravic do denarnega nadomestila med brezposelnostjo v Slovenijo, Zavod za zaposlovanje pa je izdal zavrnilno odločbo, ker tam niso preverili, po kateri shemi sem bila zavarovana in so me avtomatsko obravnavali, kot da sem bila zavarovana prek inštitucij.
Pogovarjala sem se z osebo na slovenski centralni službi zavoda za zaposlovanje in ta mi je rekla, naj vložim pritožbo na zavrnilno odločbo, potem pa se bodo morali o tem posvetovati, ker sem prvi tak primer.
Če bi ostala v Luksemburgu, bi 8 mesecev dobivala 80 % plače, za Slovenijo pa ne vem. Ko so me zaposlovali, sem se morala odločiti med nacionalno luksemburško shemo in med inštitucionalno. Ker sem takrat mislila, da bom ostala v tam, sem vzela njihovo shemo, po kateri bi dobila več. To pa je tudi edina stvar, ki so mi jo takrat povedali, ko sem kadrovike spraševala o razliki med shemama.
Skratka, zdaj moram napisati pritožbo na zavrnilno odločbo. Kadrovska je kontaktirala tudi nekoga v Bruslju, ki je rekel, da je vsekakor Slovenija tista, ki mi mora plačati to nadomestilo.
Iz vsega je nastala prava zmeda. Kaj mi svetujete?
Lp
Forum je zaprt za komentiranje.