Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 4 urno delo in bolniška ter nadure

4 urno delo in bolniška ter nadure

Zanima me sledeče:
delam že nekaj časa po 4 ure, 4 je bolniška (odločba ZZZS). Vem, da več kot 4 ure ne smem delati.
Prišlo bo neko dogajanje, kjer bo potrebno delati v službi za vikend (mogoče samo ali sobota ali nedelja).
Če se mi prav zdi, je delo med vikendom šteto kot nadure. Zaradi tega dogodka ur ne bodo plačali, ker je prevelika masa, pipa pa zaprta, ampak se bodo vštevala kot plus ure. Podatek je še, da se ob vikendih nikdar ne dela, temveč samo med tednom.

Torej, ker delam po 4 ure, 4 na bolniški, ali od mene lahko zahtevajo, da pridem delati čez vikend (ali samo soboto ali samo nedeljo)?
Mislim, da ne, če nimamo delovnih vikendov ali delovnih sobot in ker imam zmožnost samo za 4 ure.

Prosim za odgovor ter če je še kje kakšna konkretna pravna podlaga.

Ali Društvo za pravno pomoč tu sploh še deluje? Jo je nadomestila Barca ali kako je s kakšnimi odgovori, če bi želel kakšno pomoč tu od koga?

Tvoj delovni čas je določen v pogodbi o zaposlitvi. Recimo 40 ur. Z odločbo komisije imaš določeno, da delaš polovičko oziroma 4 ure na dan. V tednu torej 20 ur. Kar je več od tega je preveč. Plus ur ne smeš delat, lahko pa se zmeniš, če je res nujno delo za vikend, da si v sredo doma, v soboto pa v službi.

Hvala za odgovor. V to smer sem bila tudi sama skoraj prepričana, ampak sem rabila potrditev za ta “skoraj”. Ker oni tam znajo “pozabit”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close