Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Dodatek po zakonu

Dodatek po zakonu

Eno vprašanje za vse ki se spoznate. Z novim letom smo v službi dobili nove pogodbe, in na moje veselje sem ugotovila da so mi dvignili plačo za 100 eur/bruto.Juhhuu 😀 Zdaj pa me zanima, ali mi bodo zaradi tega ukinili “dodatek po zakonu” ki je bil cca 40 eur. Če ga ukinejo sem ubistvu na istem.

Si zdaj na polni minimalni plači, prej pa ste imeli dovoljenje za postopen dvig?

Zdaj imam 900 eur/bruto + variabilni del. To ni minimalna ne?Res se ne spoznam na te zadeve…

če je bil tisti dodatek po zakonu dodatek do minimalne plače, potem se ti ukine, seveda….

Hm prej je bilo 800 eur/bruto + variabilni del, mislim da to ni bilo minimalno.

Odkrito povedano, nimam pojma, kak “dodatek po zakonu” bi naj dobivali ob plači 800€ bruto.

mogoče za pogoje dela?

iz zakona.

(3) Dodatki se določijo za posebne pogoje dela, ki izhajajo iz razporeditve delovnega časa, in sicer za nočno delo, nadurno delo, delo v nedeljo, delo na praznike in dela proste dneve po zakonu. Dodatki za posebne pogoje dela, ki izhajajo iz posebnih obremenitev pri delu, neugodnih vplivov okolja in nevarnosti pri delu, ki niso vsebovani v zahtevnosti dela, se lahko določijo s kolektivno pogodbo.

Morda dodatek na delovno dobo?

Potem mora pisati “dodatek za delovno dobo”, “dodatek za izmensko delo”, “dodatek za deljen delovni čas”…. , skratka, vsak dodatek mora biti točno poimenovan in za vsak dodatek posebej mora biti navedeno, koliko znaša.

Ne, nimam kakšnih posebnih pogojev (nočno delo…) Na plačilki pa piše samo “dodatek po zakonu”, joj zdej mi pa res ni nič več jasno.

haha
težka dilema.
če vprašaš računovodkinjo, se ti še zgodi, da ti bo rekla, da ti je to narobe obračunavala in da moraš vse skupaj vrnit 🙂
počakaj do plačilne liste 🙂

je na plačilni listi posebej označen tudi dodatek za delovno dobo, ali ne?

hahaha, upam da ne 😀 Sem pa zaposlena šele dobra 3 leta… jah bom počakala plačilno listo, takrat bo vse najbolj jasno 😀 Poročam.hehe

Po mojem mnenju gre pa to za tisti dodatek po zakonu, ki je bil obvezen že kar nekaj let nazaj. Ker pa zgleda niso pošlihtali na novo plačilnih razredov, so ga kar pustili. Če so pa zdaj to naredili, se ti bo pa res ukinil. Samo 100 Eur je še vedno več kot 40 al kako?

Ampak tistega dodatka je bilo samo par tolarjev, niti 1 € ne, če se prav spomnim.

Mi je bil dodatek prav znosen znesek, dokler niso pojasnili, da je to mesečno in ne za dnevno prisotnost :((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close