Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev plača – ali je to možno?!

plača – ali je to možno?!

Danes sem podpisala pogodbo o zaposlitvi. Plača = 380€ neto + 5% od prodaje + prevoz 34€+ malica 3,5€ / dan.

Zanima me, ali je to sploh dovoljeno? Glede na to, da je minimalna plača osnova 570€ neto?

Saj moja plača bo skupaj res verjetno okoli 500€ + prevoz + malica. ampak ali je možno da osnovo imam pa 380€ neto??

Na pogodbi imam zapisano, da je moja plača osnova 380€ neto ( bruto zneska ni navedenega ), plus teh 5% dodatkov od prodaje.

Sem vprašala delodajalko kako je to možno, pa mi je odgovorila da itak bom konec meseca vse skupaj dobila okoli 500€ plus prevoz + malica.

Gre pa za polni delovni čas, 40 ur na teden. Delo je v trgovini, prodaja oblačil.

Vsekakor ti morajo dati minimalno plačo, torej 531 neto. (če ti izplačujejo 570 lahko potem z regresom padeš v “cako” da je treba dohodnino plačati). Pogodba pa takšna zato, da lahko delaš še in še ur itd…pa bo še vedno minimalna. Žalostno, pa še zakona ne kršijo, menda. Razen, če bi bila kolektivna pogodba boljša, kar pa dvomim, da je v tej panogi.
Žal, je tudi plačilo malice minimalno, samo, da zadostijo zakonu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close