Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Bom dobila porodniško?

Bom dobila porodniško?

Zanima me naslednje sem noseča, datum poroda 21.03.2012.

1.Od junij 2009 do maja 2010 sem bila zaposlena preko javnih del Se pravi celih 12 mesecev. In nato še bila zaposlena en mesec decembra 2010. Februarja 2011 do aprila sem prejemala denarno nadomestilo za brezposelnost. Zdaj sem brezposelna.
Zdaj me zanima ali me pripada porodniška? In približno koliko?

2. Razmišljala sem da bi se naslednji mesec ( december) zaposlila pri prijatelju kateri ima zavarovalnico in bi bila pri njem zaposlena do vstopa v porodniški dopust.. Razmišljala sva, da bi jaz samo prispevke plačala. Zdaj pa me zanima koliko pa stanejo ti prispevki? To bi morala mesečno plačevati?

Za odgovore se v naprej zahvaljujem!

Kar zavarovalnico ima ta tvoj kolega? Kolikor vem ,pri nas (še) ni privatnih zavarovalnic.

Ne splača se ti ta varianta, verjemi.

http://www.cpr.si/racunovodstvo/pripomocki/informativni-izracun-place/ lej na tem linku si zračunej, kuk bi ti pršli prispevki, to se računa glede na plačo. če na dan nastopa porodniške nisi zaposlena, dobiš le 195 eur starševskega nadomestila. pol maš pa še otroški dodatek, pozanimej se, če v vaši občini dajo enkratno pomoč ob rojstvu otroka in pa še dobiš od države paket oz denar, samo ti priporočam, da si sama sestaviš paket, cenovno ful ugodno, sploh če nič ne dobiš za sposodit. skratka splača se ti zaposlit, čim prej pa več boš plačvala, večjo porodniško boš dobila. pejt si na csd šiška zračunat kuk bi mela plače, tm pobrskej in boš najdla (neki v zvezi z informativnim izračunom starševskega nadomestila). vso srečo!

Hahaha, ženska bo rodila marca ti pa ji pišeš, da se ji splača zaposlit ker kao več kot bo vplačevala, večjo bo imela porodniško.
Pa si ti sigurna kaj nakladaš al samo neki lapaš tle gor?

to pa sploh ni res!
če je bila v zadnjih 3 letih zaposlena vsaj 12 mesecev ji pripada porodniška!
Koliko je potem odvisno od minimalne plače ki jo izda vlada in pa odvisno je koliko časa je bila zaposlena, saj za vsak mesec dobi še 2%
pozanimaj se na socialni

Se opravičujem ima svoj s.p, sicer pa ni vseeno če ima zavarovalnico ali pa avtopralnico oz. bilo kaj drugega?

Kot je ena že napisala, tista ki je bila zaposlena v zadnjih treh letih vsaj 12 mesecev…. porodniška ti pripada, ne vem pa koliko, mislim pa da neki procenti minimalne plače + 2 procenta. POglej na spletno stran csd.
lp

Čestitke za pogum! Brez dela, pa se greš imet otroka. Bravo, še več takih rabimo! Ne pozabi potem takoj spet zanosit, boš imela višje dodatke pa več socjalne, ti bo lažje.

tudi jaz sem brez dela in sem zanosila…in???? a da sem ostala po prvi porodniški brez dela je pa ok? in to da vsi gledajo da sem mlada in da bom imela še enega otroka je tudi ok? kaj misliš da bom čakala do 40 leta in potem imela otroke tako kot nekatere??ne do 30 leta bosta otroka že oba iz plenic in potem si bom našla službo. Aja pa da ne boš mislila da me ti preživljaš…me mož in nič ne dobim od socialne!!!

tudi jaz sem brez dela in sem zanosila…in???? a da sem ostala po prvi porodniški brez dela je pa ok? in to da vsi gledajo da sem mlada in da bom imela še enega otroka je tudi ok? kaj misliš da bom čakala do 40 leta in potem imela otroke tako kot nekatere??ne do 30 leta bosta otroka že oba iz plenic in potem si bom našla službo. Aja pa da ne boš mislila da me ti preživljaš…me mož in nič ne dobim od socialne!!![/quote]

Se kar strinjam s tabo. Jst sem odlašala z otrokom, ker sem bila dolgo časa brezposelna. Potem sem dobila službo, delala cele dneve. Ko pa sem zanosila, mi niso podaljšali pogodbe. Ampak sem vesela, da imam otroka. Preveč jih poznam, ki so čakale in zdej trpijo, ko otroka ni in ni. Služba je pa tudi prišla.

jaz sedm tudi predolgo čakala, potem pa sem se odločila za otroka in mi ni žal, od države sem dobila minimalen dodatek za porodniško kot študentka….sej ta država je zelo neprijazna do nosečnic in mamic , ampak otroke rojevamo zase in ne za dodatek (jaz ga itak ne dobim),od teh dodatkov itak nič nimaš sej ne moreš preživeti od tega , pa tudi otroku pleničke ne kupiš za ta denar (dodatek prijateljice 12 Eur, ker je njen mož zaposlen, ona pa je študentka…paket plenic 16 eur).
Tukaj eni zatrjujejo ker ne poznajo razmer, da je Slovenija socialna država, naj se grejo kaj naučit ven v skandinavske dežele. Pri nas se službo ne dobiš , če si ženska pa čez 30.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close