Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev lažne trditve, ki nimajo osnove

lažne trditve, ki nimajo osnove

Pozdravljeni.
Imam naslednji problem. Zaposlen sem bil v podjetju 3 leta. Delal sem na področju dobave, torej direktno z dobavitelji. Že 3 leta me v tem podjetju ni. Delal sem korektno, v prid podjetju. Bil sem podjetju lojalen in vesten. Bil sem zaposlen za določen čas ( 3 pogodbe). Eno leto predno sem z delom v tem podjetju prenehal so se začeli pritiski v obliki mobinga, ne samo na mene, na vse zaposlene. Dela ni bilo, posledično temu je bil mesečni boj za plače. Podjetje je izgubilo strateškegapartnerja. Tretje pogodbe o zaposlitvi za določen čas nisem nameraval podpisati, ker se mi je zdelo brez smisla z nejevoljo hoditi v službo, delati preko svojih zmožnosti, … na koncu biti šikaniran s trani direktorja. Ko sem izrazil željo, da z delom preneham, so me 2x prosili, naj podpišem vsaj še eno pogodbo, obljubili so mi bolj človeške pogoje dela. Prepričali so me, čeprav mi je bilo že naslednji dan žal, da sem se spustil v to. Ko mi je končno potekla tretja pogodba, sem z delom v tem podjetju zaključil. Leto dni sem se pobiral od mobinga ki se mi je dogajal na delovnem mestu.
Sem in tja srečam kakšnega bivšega sodelavca iz tega podjetja in so ki že nekajkrat povedali, da direktor govori o meni, da sem od dobaviteljev dobival provizijo za posel, kar pa nikakor ni res in to lahko potrdijo tudi dobavitelji. Lažnjive govorice me zelo jezijo.
Razmišljal sem že, da bi direktorju podjetja napisal preko maila, da naj govorice, ki jih širi o meni dokaže ali pa naj utihne, drugače ga bom tožil za klevetanj, po drugi strani pa se mi z dotično osebo ne da ukvarjati na noben način, ker je težek karakter, misli, da ima vse prav, da je najbolj zabavna, …

Kaj v mojem primeru svetujete. Naj grem v tožbo ali naj zadevo probam pozabiti. Respa je, da me že samo spomin na to osebo spravi v zelo slabo voljo.

Hvala za odgovor in vas berem.

psevdonim: Janez Kranjski

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close