zdrava na bolniski
Vceraj sem zbolela v sluzbi, bolece grlo , bolece kosti itd. Sem prisla domov, sem imela cez 39 vrocine, sla k zdravniku in mi je dal 2 dni (do konca tedna) boniske + antibiotik. Baje imam angino.
Ampak sedaj se pa ze cisto ok pocutim, malo me se boli glava od vrocine, pa malo sem omoticna. Predvidevam, da bom jutri zdrava. Se pravi, ce dobim kontrolo, bodo presodili, da sem sposobna za delo, ali kako to gre??? Ker mi te 2 dni pocitka cisto sedeta, da pridem malo k sebi. LP
Jutri še ne boš OK. Mogoče se boš tako počutila doma, pomisli, da moraš v službi delati, biti skoncentrirana 8 ali več ur. Lepo se spočij, da te ne doleti čez nekaj tednov/mesecev ponovno.
Se mi je zgodilo, bila kao OK, lepo delat, čez 2 meseca za 14 dni na bolniško. Ni za riskirat. Brez slabe vesti. Zdravje je neprecenljivo, premalokrat se tega zavedamo…
Joj, no … komisija ne preverja zdravstvenega stanja (niti ni pristojna, niti niso izobraženi za to), le to, ali si doma in počivaš ali pač ne upoštevaš pravil bolnišega staleža. Sploh pa komisja ne preverja 2 dnevnih bolnišk …
Zdrava pa, če imaš angino, še nisi. Vročina ti je pač padla, ker je AB prijel. Verjemi, če danes nehaš jesti AB, boš jutri spet pri zdavniku … Drugače pa, nihče te ne sili, da si na bolniški, če ne želiš biti. Komot greš jutri v službo, le nazaj k zdravniku moraš po nov bolniški list.
Angina se zdravi z antibiotikom. Nobene komisije ne bo k tebi če si nekaj dni na bolniški. Ljudje so mesece in mesece na bolniški, pa tudi nimajo vsi kontrol komisi na domu. Ponavadi to zahteva delodajalec, pa ne če je nekdo nekaj dni na bolniški. Ti se lepomravnaj po navodilh zdravnika in se pozdravi, ker drugače se lahko angina ponovi.
Forum je zaprt za komentiranje.