Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zaposlitev za določen čas

zaposlitev za določen čas

Sem zaposlena za dol. čas 8 mesecev. Od tega imam 2 meseca poskusno dobo. Poskusna doba je mimo, teče že tretji mesec. Me lahko delodajalec odpusti pred iztekom 8 mesecev za kolikor imam podpisano pogodbo?

Seveda lahko, iz poslovnih razlogov in mora biti 30 dnevni odpovedni rok.

Kakšen pa je lahko poslovni razlog? Dela je ogromno, ker zaposljujejo nove ljudi ves čas. To da nič ne znam ne more reči, ker to ni res.

Zakaj pa se bojiš, da bi te odpustil?

Naj mi kdo navede kakšen poslovni razlog zaradi česar te lahko odpusti? To da ni dela, ni razlog, ker tu ga je ogromno.

Le zakaj potem sploh razmišljaš o odpustitvi, če je dela dovolj? Potem te pač ne more, razen iz razloga nesposobnosti( ali krivdnih razlogov, kar se pa ponavadi ne poslužujejo, saj je težko dokazljivo. Razen, če kdo res stori grozno napako, ki je velik strošek za podjetje…

Če je npr. razlog nesposobnost za delo, se to kam navede, zabeleži, da bi mi kdaj lahko kje škodovalo?Samo vprašam?

tle maš pa si preber

http://www.zdops.si/Kratko_navodilo_v_zvezi_s_postopki_odpovedi_pogodbe_o_zaposlitvi-p235

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Kaj pomeni, če delavec ne opravi uspešno poskusnega dela? Jaz nisem dobila nobenega papirja, da sem ga opravila ali ne? Bi ga morala dobiti?

če so ti podaljšali pogodbo, pomeni da si uspešno opravilo poskusno delo 😉

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Don't cry, just say "f°ck you" and smile ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺☺

Nikjer se ne zabeleži, le kolikor lahko gre od ust do ust, je pa isto kot poslovni razlog, tudi nadomestilo iz zavoda pripada…

Ni nujno, če ga nisi in delaš naprej je tako vse OK….

Jaz sem dobila papir, da sem opravila poskusno delo. Ne vem pa, če je bilo to za podjetje obvezno, da ga da, ali le “dobra volja”.

Še vedno pa ne razumem, zakaj se tako bojiš, da nisi opravila poskusnega dela. Občutiš, da slabo delaš, ali da ti delo ne gre od rok? V čem je problem? Si ga kaj polomila?

Šef je mnenja, da sem prepočasna in da nisem dobra za to delo. Sam me pri delu ni nikoli nadzoroval, ker je ves čas na terenu. Je pa njegova pomočnica čist mimo, kaj vem kaj vse mu govori o meni. To da sem kao prepočasna in da nisem dobra za to delo, mu je ona rekla, kdo pa drug. Me zato lahko odpusti ali ne?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close