Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prekinitev delovne dobe – kaj to pomeni za penzijo?

Prekinitev delovne dobe – kaj to pomeni za penzijo?

Zanima me, kako eventuelna prekinitev delovne dobe vpliva na višino penzije (ne na trenutek ko greš lahko v penzijo, ker ta se logično zamakne za dobo prekinitve)?

nič, ker penzij ne bo 🙂

Plačaj kar ti bo manjkalo. 50€ na mesec in se ti ne bo nič prekinilo. Koliko pa še imaš do penzije?

Star sem šele 46 let, kar pomeni da je penzija še daleč (ampak trenutno mi grozi prekinitev delovne dobe, ker službe zlepa ne najdem)….

Plačaj 220 € na mesec! S tistimi 50 € res ne boš imel več kot 200 € penzije na mesec, 220 € ti pa ZAGOTAVLJA povprečno slovensko penzijo (trenutno 850 €).

Povprečno kaj, ja koliko jo pa ima povprečno?

Poglejte statistične podatke!

Pa saj ta moja situacija bo trajala samo nekaj mesecev (medtem bom pa že dobil kakšno delo). Ta izpad delovne dobe valjda ne bo imel tako usodnih posledic na višino penzije, ali pač?

A se ne računa več obdobje 18-tih najboljših let?
Torej ni rečeno, da ti bo v to obdobje padla ravno ta leta sedaj. a kako je sedaj in bo?

Sem star 31 let imam 11 let delovne dobe.Danes sem prekinil delovno razmerje ker grem v avstrijo delat.Zanima me če bom zdaj pri nas sploh dobil kakšno penzijo.

Seveda boš, vsaka država ti bo odmerila sorazmerni del po njihovih zakonih.
V Sloveniji boš dobil pokojnino za 11 let delovne dobe, ko boš izpolnil naše upokojitvene pogoje (skupna delovna doba doma in v tujini ter zadostna starost), v Avstriji pa, ko boš izpolnil njihove pogoje.

Ravno zdaj s sodelavko urejava papirje za njeno pokojnino, delala v Nemčiji, na Hrvaškem (še YU) in v Sloveniji.
Pri nas se bo upokojila konec leta, ko bo izpolnila naše pogoje in bo dobila pokojnino v razmerju delovna doba pri nas / skupna delovna doba, v tujini še ne izpolnjuje pogojev in bo morala še čakati, da dopolni zadostno starost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close