Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Zaposlila bi invalida II. kat (4 ure)

Zaposlila bi invalida II. kat (4 ure)

Pozdravljeni,
imam vprašanje:
– zaposlila bi invalida II. kategorije, za 4 ure. Status invalida ima iz leta 1996, kar pomeni, da dela 4 ure, 4 ure pa ima invalidnino. Plačo se obračunava cela za 8 ur, na 3 mesece pa bi mi denar refundirali. Zanima me koliko je trenutna subvencija za zaposlovanje invalida in kje bi lahko kaj več prebrala o tem? Sem prebrskala že ves net, pa ne najdem nič uporabnega.
– zaniam me še sledeče. Invalida bi zaposlila za dobo 1 leta z pogodbo o delu za določen čas na določenem projektu. Koliko je najvišja refundacija s strani ZPIZ-a? Ali bi lahko istega invalida zposlila po preteku prve pogodbe za dolčen čas čez cca 9 mesecev, če bi se pokazalo, da mi je prvi projekt uspel in bi za isto delo in za isti čas potrbovala spet zaposliti invalida.

Kje bi mi lahko o tem dali kaj več podatkov, kar se tiče zaposlovanja invalidov, subvencije, refundacije, najvišja refuncacija, kako obračunavam plačo, ….?

Vsem, ki kar koli vedo o tem in mi bodo ogovorili se že v naprej lepo zahvaljujem.

lep vikend in vas berem.

ki se bo okoristila s subvencijo za zaposlitev invalidov.

In kaj ti bo delal, če je pa invalid?

Ne mislim se nič okoristiti, mislim pa zaposliti invalida in mu dati možnost za delo. Ali misliš, da so na svetu samo invalidi, ki ne morejo delati nič?

Zelo mi je žal, vendar slabo razmišljaš in stigmatiziraš invalide.

lp

info imaš na strani Zavoda za zaposlovanje in Skladu RS za vzpodbujanje zaposlovanja invalidov.
http://www.ess.gov.si/delodajalci/zaposlovanje_in_delo_invalidov
http://www.svzi.gov.si/

Meni se zdi, da ti subvencija pripada ob zaposlitvi invalida s priznano 50% ali več invalidnosti.
Ker II. ktg. in 4-urna zaposlitev še ne pomeni zadostnega odsotka invalidnosti.

Če še vedno niste našli kandidata za delo invalida, vam sporočam, da izpolnjujem vse pogoje in bi rad kontaktiral z vami.

L.p.

js se pa nebi lih strinjal s to trditvijo.ker sem tud sam invalid 3 ktg. in firma,pri kateri sem zaposlen prejema ze 3 leta 20% subvencije moje plače,delam pa polni delovni časm,torej 8 ur ..
avtorju pa zelim velik srece pri resitvi omenjenega vprasanja ..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close