Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vozil po tujini 1 mesec- ostal brez plače

vozil po tujini 1 mesec- ostal brez plače

Brat se je zaposlil v prevoznem podjetju, ki vozi po celi Evropi. Po enem mesecu, ko je imel ogromno ur viška, ga je firma kao poslala na dopust. Ko je bil čas za plačo, ni nič, niti ga ne pokliče več na delo, niti ne pove, kdaj bo plača, enostavno delodajalec ne dvigne telefona.
Kaj se da storiti,ko sem ga jaz končno dobila na mobi, je rekel, da bo poklical policijo, če kličem še enkrat v bratovem imenu.
Drugače ima pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas , bil je tudi prijavljen za ta mesec, a delal zastonj.
Hvala za nasvete.

evo , vprašaj pravnika za delovno pravo

http://med.over.net/forum5/list.php?147

Zakaj po telefonu? Osebno naj gre do šefa, da razčistita. Takih stvari se ne ureja po telefonu, vsaj jaz zaradi plače nikoli nisem. In če ne bo zadovoljivega dogovora, naj začne iskati pravno pomoč.

če je brat že velik fant, naj tega lumpa prijavi na inšpektorat za delo

Inšpektorat za delo??? Ali sploh kaj zaleže,če prijaviš k njim?
Mislim, da jih delodajalci malo podkupijo, pa je problem rešen.

daj daj, če bi vsi tako razmišljali, inšpektorjev ne bi bilo več

Naj brat pošlje tja dve do tri črnogorske gorile, pa bo takoj plača. Drugače pa ne bo nikoli nič. Zdaj se tako posluje.

a ON da bo poklical policijo…. hahaha kaka seronja.
BRAT naj pokliče policijo. in ga prijavi zaradi goljufije, pa inšpektorat za delo, pa preveri naj, če je sploh zavarovan…. tole smrdi do neba

Naj povem nadaljevanje zgodbe. Brat končno dobi plačilno listo z datumom nakazila plače.
Npr. plačo smo vam nakazali 5.10.2011. Na žalost je samo plačilna, o dejanskem nakazilu pa nič.

Mislim, da ima prav gospod, ki je svetoval črnogorske gorile.
Vsi, ki se zanašate na delovno inšpekcijo…..nič ni od tega, ne deluje, sicer v slo ne bi bilo tako, kot je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close