Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev ali je lahko vodja oddelka z nižjo izobrazbo, kot zaposleni v oddelku

ali je lahko vodja oddelka z nižjo izobrazbo, kot zaposleni v oddelku

Pozdravljeni
v službi na novo urejajo organizacijske enote (JU) zaradi spremenjenih položajnih dodatkov.
Za vodjo oddelka so določili osebo, ki ima nižjo stopnjo izobrazbe od nekaterih drugih v oddelku, nekateri imajo tudi nižjo.
Imam več vprašanj:
Ali lahko uslužbenec z nižjo izobrazbo vodi, ocenjuje, mu odreja delo, nekomu z višjo izobrazbo od njegove?
Kateri splošni predpisi to urejajo?
Hvala.

In kaj ima izobrazba veze s sposobnostmi?

ja seveda da je lahko….

zakaj ne:)

to tud mene zanima, zakaj bi moral bit na višjem položaju faks idiot?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

hehe ženska dihaj 🙂
Moj nadrejeni ima konkretno nižjo izobrazbo :),in konkretno več delovnih izkušenj 🙂
ma ne zamenjam z njim za noben denar :=)

Ja, lahko.
za določeno delovno mesto morajo imeti ljudje določeno izobrazbo v nekem rangu.
In prav lahko se zgodi, da ima vodja nižjo stopnjo izobrazbe od svojega podrejenega.
Če ima vodja dovolj znanja, izkušenj in je dober voditelj, ovir do dobrega dela teama ni.

khm……..

kaj pa če sta dva dr… mora biti šef ddr. 🙂

Ja zgleda da je v JU vse mogoče, ko sem še jaz delal na občini, tega je že cca 10 let, je bil tut en načelnik oddelka s srednjo šolo, v bistvu je bil takoj za županom. (po hiearhiji gledano)

ne vem pa kako je zdaj, saj so splošni pogoji ob razpisu za delovno mesto javno objavljeni tudi v Uradnem listu se mi zdi.

Se pravi če dobro razumem je DDR Pahor?

Zato pa višje kot asistentka ne moreš….

V bistvu ne gre samo za “naziv vodje” ampak naj bi ta oseba tudi ocenjevala strokovno delo svojih podrejenih. Je pa ta “omenjeni vodja” totalno nesposobna oseba ne po strokovnem ne po človeškem vidiku, izkušnje po letih ima, a se to pri delu nič ne pozna, celo zelo težko sledi novostim, težko se prilagaja, itd.. Neka oseba jo je podprla in zdaj je na takšnem položaju, gre bolj za “nagrado” tej osebi, da bo dobila tistih nekaj odstotkov položajnega dodatka, v praksi pa vse njeno delo opravljajo drugi.
Iščemo predpise, ki bi to urejali.

Človeška zavist ne pozna meja….

Človeška zavist ne pozna meja….[/quote]

Res je zelo žalostno… nikakor pa ne zavistno… to osebo je “s položajem nagradila” oseba, ki sploh ne pozna organizacije dela, ne pozna ljudi, …od vseh zaposlenih je to najmanj organizacijsko in strokovno sposobna oseba (tu ne mislim na izobrazbo)… o podrobnostih ne bom več…

Nekako mi je poznana ta tema. Tudi pri nas se trenutno dogaja nekaj takega. Po mojem ne moreš nič, saj veš kako to gre – pri nas ti rečejo, če ti kaj ni prav, lahko greš in ti zaželijo srečno pot.

Lp in lep vikend.

Jaz imam doktorat, moja šefica pa je samo uni. So what? Moj problem, če sem tako neumna, da sem naredila 9. st.

Ni važna. Torej, ogromni vodij oddelkov ima nižjo izobrazbo od formalno zahtevane. To so tudi sorazmerno mladi ljudje, ljudje ,ki imajo mogoče 10 let delovne dobe. O sposobnosti bi se dalo debatirat. Nekateri so, drugi ne.

A za zupana moras biti pa ddr?

Mene pa ob vsem tem branju zanima, zakaj ste vsi tako naperjeni proti “neznanki”? Kaj pa če dejansko ne gre za zavist in je res, da imajo nad sabo osebo, ki nima pojma in se šlepa??? Poleg tega nima ne izobrazbe, ne znanja, ne nič…. pa seveda najboljšo plačo! A ni to predvsem žalostno???

Sama načeloma tudi pravim, da izobrazba ni nujno dokaz ali pogoj za sposobnost, ker so izkušnje ključne. Ampak izobrazba je po drugi strani v nekaterih primerih tudi pokazatelj, da je oseba sposobna učenja, da kljub vsemu ima neko nadgrajeno znanje, razgledanost… A res to nima več nobenega pomena, nobene vrednosti? A smo res vsi za brezveze študirali in se mučili z diplomo??? A ni smisel tudi v tem, da enkrat za nagrado, ker si bil priden in nekaj doštudiral, dobiš tudi malo boljšo delovno mesto??? Izkušnje si itak nabiramo z leti, to ne gre drugače.

Potem pa najboljše, da mladino vzgojimo, da je šola brezveze, da nima smisla študirat, ker to nima nobene vrednosti, nobenega spoštovanja, kvečjemu obsojanje, pa še leta ti grejo in težje si izkušnje dobiš!! Evo, temu bi pa jaz rekla zavist!

Res vas ne razumem… :-/

Torej, jaz kot direktor z 5 st. ne morem bit v nadrejenemm položaju tebi s 7.st….
Hmmmm…

Nihče ni rekel, da ne moreš bit nadrejen nekomu z višjo izobrazbo… Čeprav ni fer!
Ampak vseeno bi neka pravila morala obstajati, sicer je vse brezveze!

če bi ble problem sposobnosti itn. bi to že v štartu omenila, tko je pa omenila izobrazbo.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Zakaj že ni?

Saj obstajajo in reče se jim sposobnost.

Zakaj ni fer?

Ce sem jaz vodja trgovine in imam srednjo solo, v trgovini pa dela nek mag. neke nezaposljive druzboslovne smeri, mar naj bi bil on vodja trgovine, a nima veze s prodajo?
Ali pa en ekonomist in en dr. ekonomije – prvi ima ravno prav znanja in ogromno prakticnih izkusenj, drugi pa samo teorijo. Kdo bo zdaj vodja?

In poznam enega priznanega dr. , ki sam za sebe pravi, da bi kot direktor v svoji stroki pogorel.

kar se tiče pa študija pa je tko kt je so študirani ljudje pa so faks idioti, teli pač prevladujejo dons zato še ni nujno da če ma faks narjen da pa obvlada kar je študiral, se večkrat izkaže da pojma nima niti o osnovah, napaka je tud ta, da študentarija namest da bi prek študenta delal za časa študija v tistmu fohu k študirajo, gredo rajš delat nekej xy sam da majo keš za žurke, posledično so pa brez znanj in izkušenj okol tistga k študirajo. Torej res, kaj bo študentu strojništva faks, če po končanmu študiju ne bo znal niti mašine pržgat al pa uporabljat?

Predvsem poglejte v vašo sistemizacijo delovnih mest, tam piše, kakšna izobrazba je potrebna za vsako delovno mesto. POtem obstaja mogoče tudi nekaj takega kot je Pravilnik o izobrazbi v …..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close