Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev pravica do skrajšanega delovnega časa

pravica do skrajšanega delovnega časa

Pozdravljeni,
zanima me naslednje in sicer, zaradi starševstva sem zaprosila na csd za skrajšani delovni čas, kar so mi z odločbo tudi odobrili, ker pa sem še pred nastopom dela po porodniški oz. dopustu, začela koristiti boniško, sem na csd preklicala oz. dala izjavo, da se odpovedujem pravici do dela po skrajšanem delovnem času, ker sem pač pričakovala, da bom na dolgotrajni bolniški.
Problem nastane, ker o prenehanju koriščanja pravice nisem pisano obvestila tudi delodajalca, čeprav je bil seznanjen z mojo dolgotrajno bolniko in s tem je bilo skoraj logično, da ne bom med bolniško korstila skrajšanega delovnika.
Delodajalec mi priznava polni delovni čas komaj 2 meseca kasneje, csd pa mi je pravico do skrajšanega delovnega časa z odločbo prekinil prej.
Ves ta čas sem na bolniški. Kaj naj v tem primeru naredim, saj že 4 mesece dobivam nizek osebni dohodek, z delodajalcem se pa nikakor ne morem zmeniti, da bi mi datum popravil za nazaj.Kateri zakon sploh ureja te zadeve, kje piše, da mi lahko delodajalec prizna polni delovnik komaj na dan, ko je o tem, da ne bom več koristila skrajšanega delovnega časa pisano seznanjen? Kdo mi v tem primeru plača prispevke?
Hvala za odgovor in lp

Moje mnenje: če vam je CDS že izdal odločbo, bi moral glede na vaš preklic izdati nov upravni akt, katerega bi moral vročiti tako vam kot delodajalcu. Kot prvotno že izdano odločbo.

Obračune plač se za nazaj da popravljati (ne vem v točno katerih primerih, se pa da), vendar v vašem primeru mislim, da bo moral pri tem posredovati tudi CDS z dejanskimi datumi, da bo vaše stanje klapalo in da se vam bo lahko obračunalo še za nazaj ter nato še za naprej.

Kar tako “na lepe oči” pa mislim, da se res ne boste nič dogovorila z delodajalecem.

V naprej, delodajalce je potrebno o vseh spremembah, ki nastanejo obveščati takoj, ko nastanejo razlogi za to in ko so tudi potrjeni.

Najbolje da stopite do CDS

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close