Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ali Zavod za zaposlovanje iskalcu zaposlitve plača tečaj računovodstva

Ali Zavod za zaposlovanje iskalcu zaposlitve plača tečaj računovodstva

Vsak čas bom ostala brez zaposlitve. Odšla bom na Zavod za zaposlovanje (kjer bom prejemala nadomestilo). Ali sem v tem obdobju upravičena do kakšnega tečaja računovodstva (s tem ne mislim kakšnega študija, ampak zgolj nekajtedenski tečaj). Zdaj imam V. stopnjo izobrazbe….

Če boš v kratkem prijavljena na Zavodu, potem imaš možnost, da se vključiš v usposaljanje za računovodska dela (za Zavod organizira Cene Štupar, če si iz Lj. ali okolice) ali knjigovodska dela (CDI Univerzum). Glede začetka in časa trajanja se moraš pozanimati direktno pri izvajalcih. Pri svojem svetovalcu na Zavodu pa moraš dobiti napotnico. Je pa dobro, da mu razložiš, kako bi ti tako usposabljanje koristilo, da bi lažje našla novo zaposlitev. Svetovalci večinoma sami nič ne predlagajo, ampak moraš sam iti do njih in se dogovoriti. Seznam usposabljanj in izvajalcev najdeš na spletni strani ZRSZ.

V kratkem pa sem rekla zato, ker je trenutno spet denar za usposabljanja, pa ga po mojem čez nekaj mesecev že ne bo in boš morala počakati. Jaz sem si en tečaj zato plačala kar sama.

Iz pogovorov z drugimi udeleženci usposabljanja sem ugotovila, da nekateri svetovalci ne napotujejo prav radi tistih, ki so čisto na novo prijavljeni – jaz osebno s tem nisem imela problema, tako da zakonsko po mojem ni ovir. So mi pa nekateri rekli, da so jim šele po treh mesecih dali to možnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close