poškodba na delu in mobing
Pozdravljeni,v petek sem se poškodovala v šlužbi,kjer opravljam delo s strankami ,v prostoru smo imeli zaradi vročine krepko čez 30 stopinj,v času poškodbe sem bila ustrezno oblečena in obuta,kar se tudi na obutvi pozna(strgana obutev zaradi poškodbe),ker se mi ni zdela poškodba tako huda sem delo naprej opravljala ,zaradi bolečin sem se prebula v moje čevlje,šez nekaj časa je sodelavka zaradi nujnega primera doma in njene slabosti zapustila delovno okolje in odšla domov,pred tem je bil delovodija telefonsko seznanjen o tem,ni pa ga bilo v naši ustanovi ,ker je moral v drugi obrat zaradi primankljaja delavcev,tako sem ostala sama in delala do zaključka dela in še eno uro več.Naslednji dan sem zopet šla v službo,tam sem videla ,da se poškodba slabša in ,da bi bilo bolje oditi do zdravnika,kar sem tudi po službi odšla,delovodijo sem o vsem obvestila.Danes mi, pa je rekla ,ko sem jo klicala,da potrebujem list o poškodbi na delu,da bom nasrkala in bom kaznovana ,ker me je ona večkrat vidla ,da nisem imela delovne obutve,sem ji tudi pokazala poškodovano obutev in ji povedala ,da sem imela pravo obutev,da sem se potem čez čas ,ko nisem mogla več prenašat bolečin prebula.Ko sem jo še prašala kdaj i bo dala papir je rekla ,da se bo še pozanimala in da ji moram prinest bolniški list pred koncem mesca ,ker če ne mi bo pisala dopust in naj ji raje povem koliko časa bom na bolniški.Kaj mi vi svetujete?
Spoštovana!
Situacija, ki jo opisujete nikakor ne spada v kategorijo trpinčenja, s katero se na forumu ukvarjamo v prvi vrsti. Priporočam v branje naše povezave o pojavu, da boste v prihodnje še bolje opremljena.
Gre za nesrečni dogodek, v katerem ste poškodovala nogo in pri tem za dokazovanje ustreznosti obutve, pri čemer vam nadrejeni oz. delodajalec lahko – če to hoče – verjame, da ste se poškodovala v delovni obutvi in da ne gre za malomarnost. Ste sicer prepuščeni volji delodajalca, a verjamem da bo ta postopal človeško in zaščitil vaše delavske pravice.
Nauk zgodbe je, da vam v tem odnosu nadrejeni ne verjame (zakaj je stvar razgovora). Verjamem, da boste ob naslednji podobni situaciji postopala drugače in nadrejene ob poškodbi nemudoma obvestila.
Želim vam uspešno rešitev zadeve in zdrav povratek v službo!
Spoštovana poškodovanka!
Dejstvo je, da imate poškodbo zaradi katere ste opravičeni do bolniškega staleža po določitvi zdravnika, ki vas obravnava.
Verjetno ste užaljeni ker ste kljub poškodbi in vročini ostali na delu v petek in prišli tudi v soboto. Morda je tudi vaša nadrejena odreagirala v slabi volji in stresu.
Tudi jaz vam predlagam, da ob kakršnikoli nezgodi takoj javite odgovorni osebi, da ne bo kasneje slabe volje.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.