Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev S polnega na polovični delovni čas

S polnega na polovični delovni čas

S prijateljico sva različnega mnenja glede ene zadeve, pa me samo zanima, če kdo natančno ve ali ima izkušnjo, kako je s tem:

V primeru, da daš sam odpoved firmi, kjer si bil zaposlen za poln delovni čas, in se nato takoj zaposliš v drugi firmi, ki ti nudi samo polovični delovni čas – ali ti za preostalo polovico delovnega časa pripada kakšno nadomestilo (polovično) in delovna doba (polovična) na Zavodu za zaposlovanje?

Po mojem ne. Razen, če ti prva firma da odpoved iz poslovnih razlogov, druga pa te zaposli za polovični delovni čas – v tem primeru bi najbrž lahko uveljavljal kakšno polovično nadomestilo za tisto preostalo polovico delovnega časa, za katero ne bi bil več zaposlen ne po svoji volji ali krivdi. Se motim ali imam prav? Želela bi siguren odgovor, ne samo vaša mnenja, kako se vam zdi bolj logično.

Hvala.

Jaz sem imela pogodbo o zaposlitvi za določen čas-polni delavnik. Dobila sem službo za polovičen delovni čas in dobila od Zavoda nadomestilo zaradi skrajšanega delovnega časa, mislim da za 3 mesece.

Si dobila službo za polovičen delovni čas šele po poteku pogodbe za določen čas in polni delovnik? Nisi sama dala odpovedi?

Če daš sam odpoved, ker se želiš zaposliti drugje za polovični čas, ne dobiš od zavoda prav nič, saj nisi brezposelna oseba.
Če pa si zaposlen za določen čas in ti poteče pogodba ter se potem prijaviš na Zavod in dobiš službo za krajši delovni čas, ti pripada sorazmerni delež nadomestila. Po mojem moraš biti vsaj kakšen dan brezposelen na Zavodu, da ti to pripada.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close