Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Želim dati redno odpoved pogodbe o zaposllitvi

Želim dati redno odpoved pogodbe o zaposllitvi

Pozdravljeni…

Zanima me sledeče….

Pri sedanjem delodajalcu bi rada dala odpoved delovnega razmerja, pa sedaj ne vem, kako moram to napisati. Bega me to, da ne vem, s katerim datumom moram napisati, da dajem odpoved, saj želim delati še cel odpovedni rok….odpovedni rok imam 30 dni

Spodaj podpisana _________, rojena ____ v _____, zaposlena na/v _______ na delovnem mestu _______, z dnem ____
(kateri datum dam tukaj, ali datum, kot jo osebno prinesem k sedanjemu delodajalcu, ali datum čez en mesec, ko bom zadnji dan v sedanji službi?)

odpovedujem pogodbo o zaposlitvi sklenjeno dne _____.
Pričakujem, da bo odpovedni rok začel teči z dnem prejema odpovedi.

Hvala za odgovor, ali mogoče kak drug boljši predlog, saj bi rada dala odpoved, zaradi nastopa nove službe čez en mesec.

Hvala Mojca

Jaz sem napisala takole in je bilo vse razumljivo in nedvoumno tudi za delodajalca:

Zadeva: REDNA ODPOVED POGODBE O ZAPOSLITVI
Delavka ______________ na delovnem mestu ______________ z dnem 21.4.2011 redno odpovedujem pogodbo o zaposlitvi številka ___________.
Z dnem 21.4.2011 prične teči 30-dnevni odpovedni rok skladno s ____ členom pogodbe o zaposlitvi. Iz tega sledi, da bo moj zadnji dan delovnega razmerja s podjetjem ____________ dne 20.5.2011.
V tem času mi pripada še ___ dni letnega dopusta za leto 2010 in sorazmerni del (to je ____ dni od skupno ____ dni) letnega dopusta za leto 2011. Dopust bi koristila od dne _______ do dne ______ 2011.

Odpoved sem poslala priporočeno s povratnico 2 dni prej, torej 19.4., tako da jo je delodajalec prejel 20.4., naslednji dan po prejemu pa začne teči odpovedni rok (kot določa ZDR), sem pa vseeno to še dodatno zapisala v odpovedi, da ne bi bilo kaj nejasno.

Najlepša hvala za odgovor.
Res si mi pomagala, saj smo premaknili datum, tako da bom pojutrišnjem lahko odnesla v službo

Hvala in lp.

Malenkost. Pa srečno v novi službi!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close