Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev 30 urni delovnik-praznik

30 urni delovnik-praznik

Pozdravljeni,
zaposlena sem za določen čas in sicer za 30 urni delovnik na teden. ker 15.8 nismo delali me zanima, kako je s tem, če nisem zaposlena 40 ur na teden. rekli so mi, da praznika nimam plačanega. ali je to res?

Klavdy

Kaka je razporeditev dela?
Če delate 5 dni po 6 ur od ponedeljka do petka, potem je to 6 prazničnih ur.
Če pa delate npr.od torka do sobote po 6 ur, pa je bil ta praznik “enak” ostalim ponedeljkom.

torej imajo prav, da mi praznik ne pripada? odprto imamo vse dni v tednu-po pogodbi naj bi delala najmanj 4 dni v tednu-lahko tudi 5-odvisno kako me razporedi-torej od ponedeljka do nedelje s tem, da sem vmes prosta

KLavdy

Če bi po razporedu prišli v ponedeljek na vrsto, pa niste, ker je bilo zaradi praznika zaprto, potem morate dobiti plačano. Če bi bili glede na tedenski razpored v ponedeljek prosti, potem plačila ni.

hm..problem je, ker razpored piše v ponedeljek za ta teden-oz. ta teden ga je v torek. ostale ko so za 40 ur imajo vse praznik plačan. ker delam vsak teden drugače, je težko reči ali bi bila v ponedeljek v službi ali ne (delam v trgovini). ker so šefici v kadrovski rekli, da praznika nimam plačanega, me je ta teden razporedila tako, da bom imela do ned 30 ur. vse lepo in prav, samo fer pa ni, da one dobijo, jaz pa ne. bodo pa isto en dan v tednu še proste, tako kot morajo biti, ne glede nato, da smo bile v pon doma

Klavdy

Teoretično je glede izplačila vse ok. Kaj pa sicer, kdaj vam pove ali ste v ponedeljek prosti ali ne? V ponedeljel?!

no ponavadi dela seznam za naslednji teden v petek al pa v soboto. ker moramo biti v pon vsi v službi, delam vsak ponedeljek. torej je prav, da nimam praznika plačanega?

Klavdy

glede na vse povedano je prav, da nimate ponedeljka plačanega (30 ur obvezne prisotnosti se izpolnili druge dni v tednu, ponedeljek pa ste bili prosti).
težko boste dokazali, da je bila razporeditev dela “nepravična”, še posebej,če nimate nekega urejenega sistema menjave dni. drugič se pred praznikom dogovorite ali ste takrat prosti ali ne delate zaradi državnega praznika.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close