Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijavljena sem na Zavodu, kako je z mojo dohodnino in eventualno moževo olajšavo??

Prijavljena sem na Zavodu, kako je z mojo dohodnino in eventualno moževo olajšavo??

Že nekaj mesecev sem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje, kjer tudi prejemam nadomestilo. Ali me lahko mož uveljavlja kot VDČ in kaj bo z mojim eventuelnim (do)plačilom dohodnine konec leta? Ali je možno, da od nekaj mesečnih nadomestil plačam še dohodnino??
Odgovori

Možu ne moreš biti olajšava, če prejemaš nadomestilo od Zavoda, saj ti v tem času teče pokojninska doba in imaš tudi dohodke. Možu boš lahko olajšava, če se ob koncu nadomestila še ne boš imela službe in s tem dohodkov – vsaj tako se mi zdi, vendar zadnje raje preveri na davčni.

Davek se odmerja za nazaj, višina doplačila dohodnine pa je odvisna od tega, koliko je bilo plačano že med letom in koliko znesejo tvoji dohodki vse skupaj za celo leto. Zna se zgoditi, da boš morala doplačati, če bi skupni znesek padel v višji dohodninski razred, kot si bila med letom. Meni se je to že zgodilo in sem morala kar veliko doplačati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close