odpoved delovnega razmerja zaradi nesposobnosti
V podjetju sem zaposlena 4 mesece, pogodbo imam sklenjeno za leto dni. Karkoli naredim nikoli ni dovolj dobro, res se trudim, toda dela je absolutno preveč, da bi lahko naredila vse. Kljub trudu zgrešim kaj, nič posebnega, le malenkosti. Toda stalno poslušam poniževanja, da sem nesposobna…Sem živčna razvalina, že po teh mesecih, leto ne bom zdržala.
Zanima me, kaj sledi, če jim “predlagam” naj mi odpovedo pogodbo o zaposlitvi zaradi nesposobnosti, če sem res tako zanič. (So mi popolnoma zbili samozavest, toda zanimivo v prejšnji službi, popolnoma isto delo, je pa direktorica bila super zadovoljna z mano.)
Ali mi pripada prijava na Zavod za zaposlovanje? Denarnega nadomestila itak ne bom prejela, ker še ne delam 9. mesecev, vendar me vseeno zanima, če te zavod ne briše iz seznama aktivnih iskalcev nove zaposlitve. Da dobim vsaj socialano podporo, dokler ne dobim nove zaposlitve.
In kaj to potegne za sabo, ko iščeš novo delo? Je kje to zapisano?
Tako sem obupana, tako me je groza iti na delo vsak dan, da vzamem tudi nesposobnost v zakup, le čisto brez sredstev ne morem preživeti.
Prosim, lepo prosim za hiter odgovor. Hvala!
če vam da odpoved iz razloga nesposobnosti je status delavca zelo podoben kot ob odpovedi iz poslovnega razloga.
po izteku odpovednega roka greste na zavod in to je to.
nikjer ni zapisano, zakaj ste bili odpuščeni. tu je bolj kot formalen problem, problem majhnosti naše države,kjer je vsak z vsajih v sorodu vsaj v Ketrtem kolenu, pa se potem take reKi izvejo.
če vam služba ne ustreza , iščite novo in potem dajte vi odpoved. Včasih je treba malo stisnit zobe in se postavit zase.
Najlepša hvala za hiter odgovor. Ste mi vsaj malce polepšali dan.
Saj se znam postaviti zase, zato pa sem po vsej verjetnosti nesposobna. Ker, če nekdo išče dlako v jajcu, jo bo našel.
Novo službo intenzivno iščem, zanimalo me pa je le zaradi tega, da vem, če jim lahko zabrusim, če sem tako nesposobna me pa odpustite iz tega razloga. Sem pa skoraj prepričana, da me ne bodo ( ne vem ali naj bom žalostna ali vesela zato).
O kako mi je to poznano, nesposobna, poniževana. A ko sem dala odpoved so me ful prepričevali. Seveda takega osla, je bilo res težko dobiti, saj sedaj delajo moje delo tri in ful jokajo kako so zaposlene koliko dela, da imajo. Prej so mi pa polena metale pod noge.
Glavo pokonci, saj bo prišel tudi tvoj trenutek.
Če pa je že tako hudo, ko je v vprašanju tvoje zdravje, pa pojdi na bolniško. Za mobing pa rabiš dokaze vsaj 6 mesecev.
Forum je zaprt za komentiranje.