Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev neizplačilo odpravnine 2.del

neizplačilo odpravnine 2.del

..najprej vsem hvala za nasvete prejšnjega tedna……

….situacija z današnjim dnem pa je sledeča..

– delodajalec je bil z pisnim opominom iz moje strani pozvan, da do danes 22.7. izplača odpravnino v nasprotnem primeru bo obveščen inšpektorat in sodišče in napravil je sledeče:

1. namesto 13.416,00 eur je izplačal 7.420,92 eur
2. z izpiskom, ki ga je poslal po pošti je prikazal 13.416,00 eur kot bruto in neto nato 7.420,92 eur

– v odpovedi, ki sva jo oba podpisala imam naveden znesek za izplačilo 13.416,00 eur

Mi lahko svetujete, kaj moram storiti sedaj…., ker gre za očitno nagajanje iz njegove strani…

ja, a dihat znaš sama ?

To je pa prišla napaka od delodajalca, ko sta oba podpisala pogodbo o izplačilu odpravnine ni pisalo ne bruto in ne neto in tukaj lahko tvoj delodajalec pogori na sodišču. Bodi 100%, da ga dobiš na sodišču, samo napiši, če je pisalo kaj ali bruto ali neto.
lp, pa veliko sreče:)))

..za ”vdihni izdihni vdihni”.….. od kje pa tebi, da sem ženska – telepatske sposobnosti – ….zdele mi mal zraka zmanjkuje, mi prideš umetnega dat’….

..za Hmmmmmmmmm , hvala za odgovor…ni pisalo ne bruto in ne neto, gre za pretvarjenje, iz njegove strani, dogovor je bil prvi znesek…

zato pa vsv Slo crkuje, ko morajo podjetniki izplačevati tako visoke vsote nekim brezveznikom, kot si ti.

me prav zanima, koji kurac si in kaj si v življenju koristnega napravil.

…samo do odvetnika….

….pa na inšpekcijo ne pozabi….

…pa v javost ga izpostavi….

….tudi, če bo trajalo…obresti ti bodo tekle…..

…mislijo, da so ‘najjači’, ko delavce nategujejo….

Stvar ni tako enostavna kot izgleda. Primera sicer ne poznam od začetka.
Če je bila višina odpravnina vezana na bruto plačo – po 109. členu ZDR, je tudi znesek v pogodbi bil bruto. Vendar, če je bilo izplačilo po 109. členu ZDR, odpravnina do 10 kratnika povp. plače SLO ni obdavčena z dohodnino in prispevki.

Malo se prej še posvetujete s kom (računovodja) ki konkretno pozna zadeve v zvezi z izplačili odpravnine.

..pišite mi na zs…., bova skupaj pogledala

po moje je logično, da je prikazan bruto znesek, praksa pač….in pomanjkljivosti

..on vam je dolžan izplačati BRUTO znesek in ga ne spreminjati v neto

…ali sta dorekla bruto, neto ni pomembno…..

…pojdite do odvetnika…bosta uredila, le pogumno

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close