Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izpit za viličarja in odpoved

izpit za viličarja in odpoved

Dober dan,

pri podjetju sem delal 10 mesecev.Začetek dela je bil 23 september.Firma,ki je privat, mi je plačala izpit za viličarja.Seveda sem ga naredil.Šefica ima ta izpit pri sebi v pisarni,če bi slučajno prišel inšpektor,da jim ga lahko pokaže.

Sedaj som i 18 julija odpovedali pogodbo iz poslovnih razlogov.Drugače se bi mi iztekla 23 decembra.

1 . Kako je z izpitom za viličarja???’ mi ga mora dat,ali ji ga morem plačat,če ga želim imeti???
Plačala ga je šefica.Ga lahko če so me odpustili ona zadrži,ali ga more dati meni??

2.Še nekaj :: odpustili so me iz poslovnih razlogov,Tukaj sem zaposlen 10 mesecev, ali mi pripada odpravnina???

3. ko sem 18 julija prišel iz dopusta sem takoj dobil delodajalčevo obvestilo o nameri redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz polslovnih razlogov.Šefica je rekla, da pa v četrtek dobim pogodbo za podpisat o odpovedi.

Sedaj sem do 18 avgusta na čakanju in so mi rekli, da mi pripada 100% plača do 18 avgusta.

.zanima me če je to plača z malco in prevozom, ali samo neto plača???

Rekli so mi tudi, da naj sedaj do ponedeljka koristim dopust.Ampak da se ta dopust šteje že v odpovedni rok
.Je to res??
ker če se ne te bi mogo do 25 imet še dopust in bi mi z 26 komaj morala začeti tečt odpoved. Kako pa je s tem??????

Me lahko zajebejo,ker mi je rekla, da naj sedaj koristim dopust, ta četrtek pa naj pridem po pogodbo o odpustitvi,ker se bojim, da sedaj ko sem na dopusto in čakanju, da bi mi pisala opomine,ker me ni v službo….

Morma bitina kaj posebaj pozoren,ko bom podbisal pogodbo o prenehanju dela???

hvala za vse

Ne podpisuj nobene pogodbe o prenehanju dela! To bi pomenilo sporazumno odpoved, zaradi katere ti ne bi pripadala odpravnina!
Če dobiš odpoved s strani delodajalca zaradi poslovnih razlogov (tega delavec ne podpisuje!), si upravičen do odpravnine in do nadomestila na Zavodu za zaposlovanje.

jaz še pogodbe nisem podpisal.Podpisal sem samo naslednie:

dobil sem papir na katerem piše :

delodajalčevo obvestilo delavcu o nameri odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga.Tak da bo to odpoved pogodbe iz poslovnih razlogov.

Samo me zanima če mi pripada odpravnina glede na to da sem pri tej firmi zaposlen 10 mesecev.Po 109 členu,ki piše, da je od 1-5 let odpravnina 1 plačo in pol.

Jaz pa nisem bil zaposlen tukaj eno leto.

Kako je s tem??

kaj pa izpit za viličarja,mi ga more dat šefica??So mi ga plačali na firmi in ga majo oni.Kak pa je s tem??

Potrdilo o opravljenem izpitu ti morajo dati,saj je tvoje in se tudi glasi na tvoje ime. Sicer pa greš k tistemu,ki ti ga je izdal, predvidevam,da lahko naredijo duplikat.

Ne vem na pamet kako so določena leta pri odpravnini, a če si pogledal in piše od 1-5 let, potem odpravnine ni.

Odpovedni rok začne teči dan po vročitvi odpovedi, ne od najave odpovedi. Če dobite jutri odpoved,potem štejete od petka dalje. V času odpovednega roka lahko pokoristite letni dopust.

če imate v najavi odrejeno “čakanje na delo” , potem ste pač doma in čakate, da vas pokličejo v službo.

Kaj pa če zdaj ko dobim pogodbo in sem na čakanju mi pošljejo inšpekcijo ker me ni bilo v službo??

Lahko to nardijo?? Ali če v pogodbi piše, da sem na čakanju do izteka, mi ne morejo nič?

hvala

Če imate pisno odrejeno čakanje, ste doma. Delodajalec vam zaradi tega ne more pisati neopravičene odsotnosti, saj vam je čakanje sam odredil.
Držite pa se navodil, ki (če) vam jih je dal….ne vem, da morate biti dosegljivi in podobno.

Pozdravljeni,

dobila sem odpovedni rok 3 mesece. V teh treh mesecih bom tudi na dopustu. Ali se odpovedni rok podaljša za te dneve dopusta ali pač poteče čez tri mesece, torej 22. avgusta, če sem danes prejela odpoved? Kaj pa če odvetnik v 30 dneh poda tožbo: se odpovedni rok podaljša ali je namen tako dolgega odpovednega roka ravno to, da se v tem času lahko še vse tožbe izpeljejo?

Če imaš odpovedni rok 3 mesece, bo tvoj zadnji delovni dan v tej firmi 22.10.2011. Vmes lahko izkoristiš dopust, kolikor ga še imaš, plus tega pa se mi zdi, da ti pripada še nekaj dopusta za iskanje službe in opravljanje razgovorov – če se ne motim, sta to 2 uri na teden. Bo morda še kdo tukaj bolj natančno vedel in odgovoril.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close