zavod za zaposlovanje
Zanima me kako da na zavodu ne izvajajo nikakršnih nadzorov nad objavljenimi razpisi. Kolikokrat vidiš ene in iste firme, ki nudijo zaposlitev za eno in isto delovno mesto. A to res zaposljujejo samo za 2-3 meseca, poberejo subvencije pol pa spet jovo na novo? A zavodu to ni nič sumljivo? A res nima nihče “moči” nad tem?? Pa kolikokrat objavijo, da rabijo zaposlitev, nekdo pa veselo tam že dela, ali pa datum do konca razpisa ne poteče, razgovori pa se že opravljajo,… In še bi lahko naštevala. Pa zakaj mi z zavoda nikoli ne pošljejo ene pametne ponudbe za moj poklic, kam naj pošljem prošnjo? Sj zastopim, da nas je veliko prijavljenih na zavodu, ampak vedno me pošiljajo k zavarovalnicam za zavarovalniškega zastopnika. Mislm, halo?
Hey,
ja, nazalost je tako. Kot mnogi izmed nas je mene tudi doletela lansko leto novica, da bom ostal brezposeln. Na zavodu sem tako ze 9 mesecev brez kakrsnagakoli uspeha za zaposlitev. Najbolj zalostno je to, da pri nas traja in traja in traja… prav vse. Od razpisov, do selekcije ipd. Zal to na zavodu vedo, a ne pomaga. Pravtako kot je omenjeno nad menoj: vsepovsod sami trzniki, zavarovalnice, trgovci… ama nix spodobnega vec na trgu dela. Hvala bogu, da sem dobil moznost v Avstriji.
Zavod je sam sebi namen, žal.
Na zavodu sem od 1.1.2011, pravica do nadomestila mi poteče junija, prvi razgovor s svetovalko imam pa julija. Saj ne, da od nje kaj pametnega pričakujem, pa vseeno. Absurd.
Tričetrt oglasov je fiktivnih. Vem, ker kontaktiram delodajalca in vprašam o dejanski potrebi po delavcu, ker ne mislim prijav pošiljat tja, kjer jih ne rabijo.
Na seminarju so nam rekli, naj si iščemo službo preko vez. Ugotavljam, da ni potrebna le veza, ker takih z vezami se najde precej. Potrebna je najboljša veza. O službi brez vez torej raje ne bi.
Jaz pa imam zelo dobre izkušnje s svetovalcem na ZRSZ. Prvi razgovor sem imela že nekaj dni po prijavi, nato me je tudi že poklical, ko se je pokazalo neko delovno mesto in je bila potrebna hitra akcija, pa tudi izobraževanje mi je takoj odobril, kar sem želela.
Tako da ni vse za metati v en koš. Res pa je, da tudi jaz aktivno iščem in se prijavljam in mu nosim potrdila, da dobim povrnjene stroške. Tako me večkrat vidi in je sam rekel, da se me je zapomnil in me je zato tudi poklical.
Tudi na razpise se prijavljam, pa čeprav so kdaj morda fiktivni. Vsi pa niso in sem bila že na kar nekaj razgovorih.
Čeprav so kdaj morda fiktivni? Torej misliš, da je več takšnih z resnično potrebo po delavcu?
Meni pa ni do tega, da bi svoje podatke pošiljala naokrog za brezveze, zato raje vprašam prej, če resnično koga rabijo.
Tudi jaz aktivno iščem, brez skrbi. Pomoči od svetovalca si pa ne obetam, ker mu tudi nima pri čem pomagat. Kaj ti pomaga sposoben svetovalec, če pa ni delovnih mest.
Zakaj pa potem to na Zavodu dopuščajo? Sej je jasno opredeljeno na spletni strani: iskanje prostih delovnih mest in spodaj v pdfju preglednica prostih delovnih mest, ko le želijo objavo? Ali delodajalci niso obveščeni, da lahko svoje razpise objavljajo tam? In s tem pač ne bi zavajali vseh brezposlenih… Jih svetovalke ne znajo preusmerit?
Forum je zaprt za komentiranje.