Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Izplačilo regresa v novi službi

Izplačilo regresa v novi službi

V bivši službi mi niso izplačali regresa. Ker pa sem od septembra zaposlena drugje za določen čas, so mi rekli da naj prinesem potrdilo da regres ni bil izplačan in mi bodo oni razliko plačali.
Zanima me, kdaj lahko pričakujem izplačilo regresa? Kako te zadeve potekajo? Ko sem jih vprašala kako je s tem, so rekli da morajo preračunati in to je to.

Mene pa zanima naslednje.
V podjetju sem bila zaposlena od leta 2008 do konca oktobra letos.
1/2 regresa smo dobili v juniju mesecu, pol ga moramo še dobiti. Zanima me ali dobim ves regres ali samo sorazmerni delež (dopusta sem lahko koristila samo sorazmerni delež).

Če si v prvi službi delala vasj pol leta, bi ti pripadalo tudi vsaj pol regresa. Iztožiš ga lahko za pet let nazaj.

Ne grem se tega z bivšo službo, ker ne poznaš razmer in ne bom razlagala.

Mene zanima, če mi nova služba nudi neko izplačilo, kdaj lahko to dobim?

pa kak pri vragu lahko kdorkoli od nas ve, kdaj ti bodo nekaj izplačali??????????
mogoče drug teden, mogoče konec leta. odvisno od tega, kako se bodo odločili.

pripada ti cel regres za letos

Iz ZDR:

… kar se nanaša tudi na regres:

… oz. po domače: načeloma vsak delodajalec izplača “svoj” del regresa in omogoči del dopusta, glede na to, koliko časa tam delaš. (Razen, če se dogovorita drugače.)

mislim,da ti bodo v novi službi zdaj decembra izplačali nekakšne vrste nadomestilo regresa.koliko pa je to,pa nebi vedla.verjetno je odvisno od tega kako dolgo si bila zaposlena v prejšnji službi (jaz sem bila v prejšnji službi zaposlena 4 mesece (maj-avgust),septembra sem začela z novo službo in so mi decembra izplačali nekje 200€ nadomestila za letni regres).

161. člen

(pridobitev pravice do letnega dopusta)

Delavec pridobi pravico do celotnega letnega dopusta, ko mu preteče čas nepretrganega delovnega razmerja, ki ne sme biti daljši od šestih mesecev, ne glede na to, ali delavec dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega.

po pretečenih šestih mesecih imaš pravico do celotnega dopusta in celotnega regresa.
samo če se potem zaposliš kje drugje, sta ti dva delodajlca dolžna izplačat regres, če pa samo izgubiš službo in nisi več zaposlen, pa ti je prvi delodajalec še vedno dolžan ves regres.

Prvotno vprašanje je bilo

[/quote]

ja
samo tej avtorici so v novi službi itak obljubili, da ji bodo plačali ves regres, tudi tistega, ki bi ga ji morali izplačat v prejšnji. naslednja za njo je pa spraševala nekaj drugega.

Pozdravljeni

Imam podobno vprašanje

Oktobra 2008 sem se zaposlila. Letos januarja sem menjala službo, ker mi je pogodba v prejšnji službi potekla. Torej sem neprekinjeno zaposlena od oktobra 2008. Sedaj imam pogodbo do konec junija, potem mi jo bodo najbrž podaljšali. Ali mi pripada celoten regres za to leto ali samo sorazmerni delež? Trenutno sem zaposlena za polovični delovni čas.

Hvala za odgovor!

Lep pozdrav

Ker imaš (zaenkrat) pogodbo za 6 mesecev, ti pripada 1/2 regresa.
Ker pa poleg tega delaš samo polovični delovni čas, ti pripada 1/2 regresa, ki bi ti normalno pripadal za 6-mesečno delo (razen če koristiš skrajšani delovni čas zaradi otrok, invalidnosti in podobno).

Torej, če si zaposlena do 30.6. za polovični delovni čas (ker delodajalec ne rabi več), ti pripada 1/4 letnega regresa.

Če/ko ti bodo podaljšali pogodbo, da boš delala več kot 6 mesecev, ti bo pripadal poln regres, zaradi polovičnega delovnega časa torej 1/2 letnega zneska regresa.

jaz sem delal 2 leti in pol in sem prekinil pogodbo 1 maja letos in takoj zacel delati drugje. pa me zanima ce mi je bivsi delodajalec dolzan izplacati regres.

dolžan vam je sorazmeren del…4/12 regresa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close