Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Odpoved iz poslovnih razlogov – kriteriji

Odpoved iz poslovnih razlogov – kriteriji

V podjetju kjer sem zaposlena grozi odpoved iz poslovnega razloga večjemu številu delavcev, med njimi sem tudi jaz. Zanimajo me kriteriji po katerih se delodajalec odloči koga bo odpustil. Tiste osnovne kot so usposobljenost, delovna doba, socialni status,… sem našla v ZDR. Zanima me ali drži to, da če ima npr. moj partner podjetje (čeprav zelo slabo stoječe, brez zaposlenih), da sem lahko prva na vrsti za opoved. Drugače sem stara 51 let, imam 34 let delovne dobe pri istem delodajalcu, imam ustrezno izobrazbo in dosegam visoko delovno uspešnost. Lepo prosim za vaše odgovore.

mogoče si pa komu “všeč”, pa tudi ti če si privatnikova je lahko, kar tehten razlog, da dobiš odpoved, ni pa nujno, bol mislim, da si komu trn v peti.

Natančnejše kriterije za oblikovanje plana presežnih delavcev boste našli v kolektivnih pogodbah,ki zavezujejo vašega delodajalca.

Najlepša hvala za nasvet: Sem pogledala tudi v kolektivno pogodbo pa v njej ni nič konkretnega napisano okrog tega.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close