Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški

po porodniški

Pozdravljeni,
na razgovoru med porodniškim dopustom me je delodajalec obvestil, da je moje delovno mesto zasedeno in da mi enakega dela ne more ponuditi. Lahko pa mi ponudi drugo delovno mesto (nižje rangirano).
Odločitev naj bi sprejela v 4 delovnih dneh – pogovorila se nisva ne o plačilu, ne o pogojih… Preden se začnem pogajati o plačilu, me zanima, če lahko upravičeno pričakujem enako plačilo kot je bilo na prejšnjem delovnem mestu (seveda višje)?
Med mojo odsotnostjo so naredili oceno mojega dela in brez možnosti sodelovanja pri oceni oz. pritožbe nanjo, so moje delo ocenili kot tako, da ne izpolnjuje pričakovanj.

Na kaj še moram biti pozorna?

Hvala za nasvet!

A ti namerava dati odpoved pogodbe iz poslovnih razlogovs ponudbo nove? Kako namerava to izpeljati?
Če ti bo dal samo papirje pod nos, da prostovoljno podpišeš papirje za premestitev na drugo delovno mesto, jih nisi dolžna podpisat, saj za to ni podlage.
Tvoje delovno mesto ne more biti zasedeno, saj si na porodniški, lahko ima zgolj nekoga, ki te trenutno nadomešča, sicer pa ne more zaposliti nekoga na delovno mesto, ki je formalno zasedeno s tabo.
Plača ni varovana kategorija, zato bo ziher manjša (nižje rangirano delovno mesto).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close