neplačilo praznikov
pozdravljeni! Zanima ne naslednje.
Delam v trgovini ki je v velikem trgovskem centru in posledično delamo tudi nedelje in praznike. Zaposlena sem za 30 ur/teden, kar pomeni po pogodbi, da delam 4 dni v tednu, dnevi niso določeni. Do janurja meseca so tudi nam, ki smo zaposleni za krajši dč plačevali praznike, ki so padli na uradni delovni dan (pon-pet), od februarja naprej pa nam praznik npr. 8. februar (torek), ne pripada več, tistim, ki so za 40 ur pa še vedno. npr. sodelavka (40 ur) ne dela praznika a ima 8 ur za fond plačanih in je nato še en dan prosta v tednu, saj dela 6 dni/teden. Jaz na praznik nimam 6 ur za fond plačanih, ker ga smatrajo kot moj prosti dan in moram zato tisti praznik dodelati, saj imam drugače minus ure. Izjemoma mi praznik plačajo le, če sem tisti dan v službi. Ali lahko delodajalec enim plačuje praznik, drugim pa ne? Ali ne velja za vse delavce v podjetju enako? Kje pa mora delodajalec to imeti zapisano, kakšna pogodba ali zakon, na katerega se lahko sklicuje? Ne zdi se mi fer do nas ostalih. Prekrškov pri plači je še veliko, od potnih stroškov naprej, vendar vsaj praznike naj mi pustijo.
Forum je zaprt za komentiranje.